Ahoj všem…
Tak mi to nedalo a protože na předešlé verzi Magei, co jsem měl předtím, šel telefon v režimu mass storage připojit, tak jsem si stáhl LiveDVD Mageia3, KDE, 32-bit, vypálil na DVD-čko z zkusil načíst… Mageia naběhla, připojil jsem telefon kabelem a ten se v pohodě připojil (viz obrázek 32bit.png). Hmm… A proč to tedy v Magei5 nejde???
Zkusil jsem se podívat do Ovládacího centra Mageia na LiveDVD, jak je detekován HW při připojeném telefonu a objevil se tam jako úložné zařízení USB, modul
usb_storage (viz obrázek andr_32.png).
Když jsem zkusil tentýž telefon připojený v Mageia5 pomocí protokolu MTP najít Ovládacím centru Mageia, tak jsem telefon našel pouze v neznámých zařízeních, kde jako modul bylo uvedeno
usbfs.
Nemůže být zakopaný pes tady???
Abych eliminoval možnost problému v tom, že dřívější Mageia3, kterou jsem používal byla 32-bitová a teď mám 64-bitovou Mageiu5, tak jsem stáhnu LiveDVD, Mageia3, KDE, 64-bit, Vypálil a zkusil načíst… A telefon šel připojit i tady přes mass strorage.
Jen je zajímavé, a to bylo i dříve, že pomocí tohoto typu připojení jsem neviděl vnitřní paměť telefonu u Androidu 4.x. U starších Androidů, třeba 2.3, jsem viděl obě paměti.
Tak fakt nevím. Protokol MTP bude asi fajn, ale ještě něco to potřebuje…
Stále však nevím, čím to je, že Mageia5 si s telefony pomocí mass strorage nerozumí…
J.