Ahojte lidi...
Před nedávnem se tu v jiném vlákně řešilo připojení mobilního telefonu s Androidem k počítači. Nějaké "rezumé" bylo v tom smyslu, že současné moderní verze OS Android už připojení pomocí mass storage nepodporují a přechází se na protokol MTP. To je ovšem pořád ne úplně spolehlivé a je doporučováno řešení pomocí SW třetích stran (AirDroid a jemu podobné). Tož tak...
Mám mobil Huawei Ascend P7, na něm běží Android ve verzi 4.4.2. A teď k pudlu problému. Tento telefon s tímto FW výrobce nějak uzpůsobil, že ho připojit k PC přes mass storage jde. Ještě nedávno jsem na notebooku používal Mageiu3, 32 bit a šlo to. Telefon jsem pomocí kabelu připojil, na telefonu naběhlo okno jak ho chci připojit, zatrhl jsem "USB flashdisk", na notebooku v tu chvíli vyběhla (grafické prostředí KDE) roletka upozornění na nové zařízení, připojil jsem a bylo...
No a teď nedávno jsem přeinstaloval na Mageiu 5, 64-bit, grafické prostředí KDE 4.14.5 (instalováno z LiveDVD) a nic. Telefon takto připojit nejde. Podotýkám, že ostatní USB zařízení připojit jdou normálně (USB flashka, externí disk, ...)
Když teď po telefon připojím tak na dispaly vyskočí okno volby připojení (viz obr1), zatrhnu USB flashdisk, vyběhne hláška o odpojení karty od telefonu a telefon se tváří, jako by byl připojen (viz obr.2). Jenže není... I roletka připojení nového zařízení je prázdná, vůbec nereaguje...
No a co teď s tím. Myslím si, že mi chybí nějaké ovladače nebo nějaká knihovna, balíček... Jenomže nevím jaké. Starou Mageiu jsem přeinstaloval novou a nemám se jak podívat... Nevíte někdo, čím to může být???
Jinak systém Magei5 o telefonu ví...část výpisu lsusb:
Bus 002 Device 011: ID 12d1:1037 Huawei Technologies Co., Ltd. Ideos
Dík moc za radu nebo jakékoliv nakopnutí....
Jirka.
P.S. Jinak Mageia 5 64-bit je super. Nainstalováno od základu znovu, s přeformátováním disku... Vše ostatní běží, jsem s ní víc spokojen, než s MAG3. I powersaving, se kterým jsem měl dříve problémy běží v pohodě a bez nějakého upravování...