(Než napíšu další informace, chtěl bych moc poděkovat Yullawovi, který si na mě našel čas a řešil se mnou můj problém s Bumblebee i přes Skype)
Dnes jsem přeinstaloval svůj systém opět na Mageiu 4 s tím, že nainstaluji Bumblebee správně a hezky od začátku. Postup byl následující:
- Po startu systému jsem šel do MCC, kde jsem vybral Hardware->Nastavit grafický server. Tam jsem naklikal, že má grafická karta je nVidia (konkrétně jsem zvolil 400 series and later). Nechal jsem Mageiu, ať si stáhne nVidiácký ovladač a až bylo vše hotovo, vše jsem zopakoval s tím rozdílem, že jsem tentokrát vybral grafickou kartu Intel 810 and later (tak, jako v Mageii 3)
- Přidal jsem ruské repozitáře pro Mageiu 4 a nainstaloval balíčky bumblebee, libvirtualgl, lib64virtualgl, primus, lib64primusgl0
- Restartoval jsem počítač (musel jsem jej restartovat 2x, jelikož se při prvním restartu ještě 100% neovlivnily všechny změny)
Zkusil jsem opět spustit nějaký program pod nVidií příkazy
optirun a
primusrun...Výsledkem je stále stejná chyba.
Samotné jádro při pokusu o spuštění nějakého programu přes optirun/primusrun vyhodí chybu (zjištěno přes příkaz
dmesg):
[ 2349.088562] NVRM: The NVIDIA GPU 0000:01:00.0 (PCI ID: 10de:0de3)
NVRM: installed in this system is not supported by the 325.15
NVRM: NVIDIA Linux driver release. Please see 'Appendix
NVRM: A - Supported NVIDIA GPU Products' in this release's
NVRM: README, available on the Linux driver download page
NVRM: at www.nvidia.com.
[ 2349.088570] nvidia: probe of 0000:01:00.0 failed with error -1
[ 2349.089003] NVRM: The NVIDIA probe routine failed for 1 device(s).
[ 2349.089008] NVRM: None of the NVIDIA graphics adapters were initialized!
[ 2349.089011] [drm] Module unloaded
Kdesi jsem se dočetl, že je to chyba chybějícího modulu nvidia (už nevím, jak jsem na to přišel, víceméně modul nvidia opravdu na mém systému není)...
[root@localhost pavel]# modprobe nvidia
modprobe: FATAL: Module nvidia not found.
[root@localhost pavel]#
Opravdu už si s tím nevím rady, ale spuštění druhé grafické karty nVidia GeForce GT635M je pro mě velmi důležitým faktorem...Nehledě na to, že bez Bumblebee vrhá můj notebook v klidové činnosti horký vzduch a baterie vydrží asi jen 1,5 hodiny.
Kdyby někdo znal řešení, napište jej prosím.
Předem děkuji.