Dobrý den.
Na svém notebooku (viz. podpis) mám nainstalovanou Mageiu 3 64-bit. Ve škole, kde máme taktéž Mageiu (ale prozatím ještě verzi 2) mi náš učitel informatiky ukázal FailSafe, tedy "záchranný" systém, který lze spustit výběrem z GRUBu, jež ovšem musí být v textovém režimu. Tato vychytávka se mi zalíbila a pro jistotu jsem si ji aktivoval i na svém notebooku. Když jsem chtěl FailSafe vyzkoušet, vyhodil mi při bootování zprávu, že byl nalezen USB port (ve kterém byla zapojena myš) a hned pod to vypsal řádek, ze kterého se dalo vyčíst, že se k myši chová jako k disku a pokoušel se jej "mountovat". Tím to skončilo, protože jsem čekal asi 15 minut, ale systém se dál prostě nehnul. Napadlo mě myš vytáhnout a nechat systém nabootovat bez ní. Skončilo to hláškou typu "New low-speed USB found...", ale také se to z této pozice nehlo. Do třetice jsem chtěl vyfotit snímek, který Vám předkládám v příloze, abyste mohli přesně vidět, co to dělá. V tom okamžiku už systém rozpoznal, že v daném USB portu je myš a správně ji identifikoval, ale tím to také skončilo. Já FailSafe prozatím k ničemu nepotřebuji, ale chtěl bych mít otevřená "zadní vrátka" v případě, že by se mi se systémem něco stalo.
V notebooku mám 2x USB 3.0 a 1x USB 2.0 (myš je zapojena v USB 2.0).
Jak již bylo zmíněno, v příloze přikládám snímek s výpisem, od kterého systém odmítá dále bootovat (omluvte zhoršenou kvalitu, fotil jsem to přes mobilní telefon).
Jen ještě doplním, že ještě před danou pozicí, jež je vyobrazena na snímku, se systém chová, jako kdyby normálně bootoval (vypíše to Welcome to Mageia 3, poté další zprávy, vedle kterých to vypisuje zelené [OK] apod...)
Budu Vám vděčný za každou radu, kterou mi poskytnete. Předem Vám děkuji za pomoc.