Používám Linux již od doby, kdy vyšel RedHat5.1 . Vyskoušel jsem mnoho jiných distribucí ale vždy jsem se vracel k Mandrake, poté Mandrivě. Poslední uživatelsky "přívětivou" distribucí byla poslední Mandriva.
Vůbec nechápu, co ostatní v tom děláte. Edituji videa, mám vlastní webové stránky, ... VŽDY (!!!) jsem se přihlašoval jako "root" abych nebyl omezován ! NIKDY jsem s tím neměl nejmenší problém a pokud jsem si něco pokazil, tak jsem si to opravil, třeba i novou instalací. NECHÁPU, CO JE RŮZNÝM CHYTROLÍNŮM DO TOHO , že pracuji přihlášen jako správce systému.
To ale šlo naposledy jen v té Mandrivě. Stejně jako v Debianu i v Mageie se musím jako pitomec stále dokola přihlašovat jako administrátor , pokud chci něco vážného dělat. Například kopírovat soubory na externí disk nebo na něm cosi upravovat. Když například píšu web ( v Bluefish) musím být přijhlášen jako administrátor. Pokud při tom a to se stává dost často, upravuji nějaký obrázek v Gimpu, opět jako administrátor, jinak bych ho nemohl uložit tam , kam potřebuji, tak až to udělám, přestane "odpovídat" okno s editorem Bluefish. Musím ho proto zavřít a znovu otevřít v ternminálu (mezitím přestane odpovídat zase ten Gimp). A tak tak se to opakuje stále dokola. Přitom na mně vždy vyskočí DEBILNÍ hláška, že pracuji jako administrátor a můžu prý poškodit systém. Je snad tato distribuce určena pro mateřské školky ?
Kdopak moudrý prosadil nemožnost přihlásit se do systému jako root jako to bylo v Mandrivě. Na co tam tedy je to heslo pro administrátora ? Admin , dá se předpokládat, není žádný pitomec, který si vědomě bude poškozovat systém.
Mageia je dle mého názoru opravdu HRŮZA, dělat v ní vážné věci je opravdu utrpení .
Používám prostředí xfce, které považuji momentálně za jediné solidní, přívětivé a inteligentní.
Instaloval jsem Mageiu3 již poněkolikáté na zformátovaný oddíl. Problémy jsou stále stejné.