Nefunguje kompozitní manažer – Compiz Fusion (pokud je nainstalován a aktivní, zobrazují se všechna okna na všech virtuálních plochách, nelze s okny manipulovat – nereagují na maximalizaci, minimalizaci, změnu velikosti, ..., conky se chová zmateně)
Tohle se mi díky uživateli
vafle z Ubuntu fóra podařilo vyřešit.
Používat Compiz Fusion byla celkem blibina, protože Kwin vcelku funguje - kostka přepínače se otáčí, nic se netrhá, transparentnost oken funguje, ale:
Pokud v conky použiji:
own_window_transparent yes
tak místo (pseudo) průhledného pozadí vidím pod conky černý obdélník
Dá se toho zbavit:
1) Nainstalovat feh
2) conky spouštět následujícím skriptem:
#!/bin/bash
feh --bg-scale `grep 'wallpaper=' ~/.kde4/share/config/plasma-desktop-appletsrc | tail --bytes=+11`
sleep 30 && conky
Feh si sice stěžoval, že prej:
feh WARNING: wallpaper=/home/lynx/Obrázky/letadla.jpg does not exist - skipping
ten obrázek tam samozřejmě je, má oprávnění čtení i zápis pro všechny - ale pomohlo to, černý obdélník zmizel!
Ať zvolíte jakýkoliv motiv kurzoru, čas od času se objevuje původní wonderland
Nevím, jak se toho zbavit, ale často se to stává:
1) Při přihlašovní v KDM
2) V ovládacím centru Mageia - Správě softwaru. Pokud kliknu, aby se stáhnul popisek k nějakému programu, tak vyskočí okno "Prosím čekejte, stahuje se balíček - míněno info, zde se původní motiv kurzoru wonderland ukáže vždy.
U motivu Ambiance se při každém přihlášení posune přepínač virtuálních ploch tak, že je 1/3 mimo panel a obrazovku ...
Poté, co spouštím cony výše zmíněným skriptem se tento problém přestal projevovat - ale je možné, že za to může některá z četných aktualizací.
Cairo-Dock 3.1.2 se při každém přihlášení spustí o jednu instanci více, tedy pokud počítač 4 x vypnu (restartuji, odhlásím se a znovu přihlásím) tak mi na spodku obrazovky běží Cairo-Dock a pod ním je spuštěn ještě 3x
To samé mi ještě dělal program conky. Řešení:
1)Nastavení systému -> Spuštění a ukončení -> Správa sezení -> Obnovit předchozí sezení
2)Nastavení systému -> Spuštění a ukončení -> Správa sezení -> Vyjmout tyto aplikace ze sezení:
conky,GLX-Dock,cairo-dock
Docela mě irituje, že se heslem přihlásím do systému a následně vyskočí požadavek na zadání uživatelského hesla kvůli aktualizacím, to se mi zdá zbytečné a nelogické.
Tohle vyřešil místní guru
Peťoš - DÍKY! - návod viz. předchozí post v tomto vláknu.
Při odstraňování některých programů jsem byl zmaten hláškou, že program označil následující komponenty za sirotky, a jestli si je přeji skutečně odstranit? Jediné tlačítko na sobě mělo nápis OK, takže tu celkem nebylo na vybranou, čili opět zbytečné.
Tohle je trochu malér, snažil jsem se odinstalovat nějaký plymouth splash pack, a jako sirotky to označilo dlouhý seznam, zmáčkunl jsem ono jediné tlačítko OK, a při dalším restartu jsem zjistil, že to mimo jiné odinstalovalo KDM. Takže příště místo OK raději budu volit křížek pro zavření okna - pokud to tedy takto půjde.
PS: Jak se dá změnit barva panelu, chtěl bych mít jeden podle barevného motivu a druhý transparentní? -
PS: Kickoff ve stylu spouštěče aplikací mi nevyhovuje, klasický styl je prima, ale nefungují v něm motivy. Nějaký nápad, jak alespoň změnit barvu z šedé na tmavě hnědou?
Tak tady zatím nepomohl ani strýček Google