vidim, ze uz mam nad sebou zlomenou hul, nebo uz dosly rady...
k tomu co psal Yullaw, jestli jsem cetl poznamku k vydani MGA 6, predpokladam, ze myslel toto:
Ovladače pro grafické karty AMD
Mageia 6 pro grafické karty AMD/ATI používá svobodné video ovladače, AMDGPU pro novější karty a Radeon pro starší. Svobodné ovladače také používají stávající Mesa 17.1, poskytnuté Mageiou 6. V porovnání s Mageiou 5, podpora hardwaru byla zvýšena a výkon byl zlepšen pro linuxové operace.
Firma AMD již déle nepodporuje ovladač fglrx a nefunguje s posledním linuxovým Kernelem, takže nemůže být použit v Mageii 6. Proprietární ovladač AMDGPU-PRO však v současné době funguje jen s X.org 1.18, takže také nemůže být použit v Mageii
kdyz se pokousim stahnout ovladace ze stranek AMD, tak se po vyplneni tabulky dostanu na stazeni ovladace 13.1 u ktereho je poznamka : Automatizované instalační a zobrazovací ovladače pro Xorg 6.9 až Xserver 1.12 a verze jádra až do 3.4 ja mam jadro 4.9 a vzhledem k poznamce ve vydani, tedy pro me nepouzitelny ovladac.
To tedy znamena, ze nemam jinou moznost, nez pouzivat pouze to, co si MGA sama nainstaluje?
Jdu jeste zkusit ovladac pro karty HD 5*** ktery je uz novejsi s oznacenim catalyst 15.9
Predpokladam, ze ziskam pouze to, ze mi nenabehne graficky server a budu muset slozite resit, nebo preinstalovat system...
Momentalne resim z duvodu absence zvuku pri HDMI prenosu. V notebooku mam dualboot a pres WIN 7 zvuk funguje, takze usuzuji ze problem je v ovladaci. Tri dny jsem se tomu po vecerech venoval a procital veskere navody jak zvuk spustit , ale nikdy se mi to v MGA nepovedlo.