Autor Téma: Opera  (Přečteno 2824 krát)

Jozef Jankech

• Host
Opera
« kdy: Červen 22, 2015, 15:56:54 »
Dobrý deň,
doteraz som v Mandrive, Mageie používal Operu ako prehliadač. Už si nepamätám ako som ju inštaloval. Na domovskej stránke je Opera len pre debian, ubuntu.
Existuje niekde v rpm ? Nenašiel som ani v rpm find
Ďakujem

alda81

• Sr. Member
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Opera
« Odpověď #1 kdy: Červen 22, 2015, 16:54:58 »
ahoj, v předchozí verzi byla Opera přímo ve zdrojích, v pětce chybí

mě se podařilo proklikat na domovské stránce opery k rpm balíčku http://www.opera.com/download/guide/?custom=yes jen jsem musel po výběru 32bit nebo 64bit linuxového systému vybrat verzi 12.16, verze vyšší (26-30) jsou jen pro 64bit a nejsou v rpm balíčku

Operu nijak nepoužívám, nesleduju jakou cestou jde, proto ani netuším, proč preferuje 64bit na úkor 32bitu, snad se tady ještě na toto téma někdo rozepíše
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Pavel Vybíral

• Full Member
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Červen 22, 2015, 17:14:53 »
Ahoj. Nedávno jsem se pokoušel nejnovější Operu rozcházet pod Mageiou a povedlo se mi to, ale není to úplně jednoduchý postup. Pokud chceš používat nejnovější verzi, přidej si mě na Skype (jsem tam pod jménem vybiral.pav) a vyřešíme to spolu. Jinak, jak už psal Alda, můžeš si stáhnout starší verzi i jako RPM. :)
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

largo

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Červen 22, 2015, 17:33:51 »
Ďakujem za odpovede. Našiel som návod ako konvertovať deb na rpm. Skúsim to najprv sám. Áno , už si spomínam, že opera bola v M4, prešiel som na 5, v repozitároch som ju už nenašiel. Aj keď pozerám , že Firefox tiež nie je zlý. Pravda, zvyk je železná košeľa :)

Jiří Doskočil

• Jr. Member
  • **
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Červen 22, 2015, 18:18:40 »
Mám vyzkoušené s programem Alien na převod balíčků  z deb. na rpm to funguje.

largo

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Červen 22, 2015, 18:22:24 »
Vďaka , vyskúšam. Ten návod čo som našiel ja je zložitejší , viacstupňový cez konzolu.

largo

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Červen 22, 2015, 19:00:38 »
Konverzia cez alien bola , hoci je to konzolový program, jednoduchá a rýchla , inštalácia najnovšej verzie opery bez problémov . Kedže pri inštalácii m5 som si nemazal domovský adresár, zostali mi všetky povodne nastavenia. Vyriešené , este raz ďakujem