Přidávám ten návod.
1 V přidat a odebrat software nahoře v těch okýnkách s možnostma se nastavilo u obou VŠE pak do řádku s vyhledáváním se napsalo skype a dalo hledat. Odškrtnout okýnko u skypa a tím by se měl odinstalovat.
2 otevřít složku nastavit zdroje soft.... -soubor- přidat vlastní zdroj
3 typ zdroje nastavit na HTTP, nazev zdroje vložit "urpmi.addmedia --wget --distrib --nopubkey MGA-RU-i586" , bez uvozovek. cesta ke zdroji vložit "
http://packages.mageialinux.ru/mageia4/i586" , zaškrtnout políčko označit tento zdroj jako zdroj aktualizací. Potvrdit OK
4 vrátit se na přidat, odebrat soft, v těch dvou řádcích zase vše a vše a do vyhledávání napsat skype. Měly by se ukázat asi 3 vyhledané věci. Jednou z nich je skype verze kterou potřebujeme 3........ ta se nainstaluje.
5 vyzkoušet skypa, měl by běhat.
6 ještě jednou je potřeba se vrátit na nastavit zdroje a ručně smazat stažené soubory. V tom velkým okně se sjede až dolů a jsou tam 3 řádky začínající HTTP. každý zvlášť se označí a napravo nahoře se dá odebrat. Po odebrání dole potvrdit OK a to je vše.
Je to v podstatě to stejné jako návod co už tu je, jen bez konzole. Třeba to do budoucna pomůže někomu pro instalaci případně jiných verzí.
Já sama jsem v linuxu naprostý začátečník, nikdy dřív jsem ho nepoužívala. Takže tohle pro mne bylo trošku schůdnější. Tento postup není z mé hlavy, je to postup na který přišel přítel, já jsem jen jakýmsi prostředníkem. Ještě jednou děkuji za pomoc a za rady.