Jaké ikony ti nejdou zarovnat?
Jak se ti zobrazují ikony. Jsou to klasické ikony souborů (vč. např. odkazů nebo jakýchkoli obyčejných souborů), nebo to jsou ikony, které jsi přetáhl z nabídky. Přetažené ikony z nabídky programů, kterým se zobrazuje tenký pruh s několika možnostmi (natočení, nastavení ...) nepodléhají zarovnání do mřížky.
No, tohle jsem právě chtěl, aby ikony programů, přetažené z nabídky nebyly po ploše jako v chlívu, ale v rastru.
Zkus odemknout widgety a v nastavení plochy přepnout rozvržení na 'Složka'. Nebo aspoň něco podobného, pokud to bylo v KDE 4.8.5 pojmenované jinak. Poté bude podnabídka ikony dostupná.
Díky za snahu, ale jak to vidím, lepší bude se smířit s tím needitovatelným paskvilem, než abych tady prudil takovými malichernostmi. Asi tu popisujeme každý něco úplně jinýho, nic z Tvého návodu u mě není (Volba "Složka" v nastavení Plochy či systému nikde nenalézám - rudej vzteky...)
Případné spouštěcí soubory programů vytvoř na ploše např. pomocí položky 'Vytvořit nový' -> 'Odkaz na aplikaci...'. Tyto ikony pak půjdou zarovnat.
No, to je to stejné - nemám nikde "Vytvořit nový". Ale můžu Tě uklidnit, nic takového není ani v KDE 4.10.5., co mám na Fedoře18, na druhé mašině. Asi jsem UFO.
Tip: Opět zamkni widgety. Nastavené rozvržení plochy je 'Složka'. Když se nyní pokusíš přetáhnout ikonu na plochu z nabídky programů, dostaneš možnosti kopírovat a vytvořit odkaz. I tyto ikony půjdou zarovnat.
A jakou technikou jdou zarovnat? Je někde volba "zarovnat do mřížky" (rastru, do řádek, do sloupců, prostě nějak) ?
Fakt je podle mě KDE4 naprostej úlet (jen co vyšlo, už jsem byl vzteky říčnej), to museli dávat dohromady jedině zlí mimozemšťani.
Přeučovat sebe (což o to), ale i ostatní rodinné uživatele na Gnome, kde by byly zas jiné a jiné problémy, to taky ne.
Nechme to být.
Snad bude KDE 5 zase normální...
Díky za vše