Autor Téma: Připojení telefonu přes MTP  (Přečteno 29511 krát)

jamys601

• Full Member
    • Zobrazit profil
Re:Připojení telefonu přes MTP
« Odpověď #15 kdy: Leden 15, 2014, 13:07:50 »
V případě programu Kdeconnect instalovaných z ruských repozitářů pro MGA3 ( kdeconnect-kded-0.3-1.mga3.mrc.x86_64.rpm) hlásím problém s kopírováním všech souborů a adresářů v Dolphinu - v kontextovém menu při kopírování nebo vyjmutí souboru a jeho následném kopírování/vložení někam jinam při Ctrl+v nebo v kontextovém menu hlásí akorát "Vložit obsah složky". Je jedno, jaký soubor a kam se kopíruje/vkládá. Co se týká kio-mtp, nefunguje pořádně s Dolphinem ani v Linux-Mint 16 s prostředí KDE 4.11.3 ( asi tak, jak popisoval Yullaw výše ). V Linux-Mint 16 s prostředí Cinnamon kio-mtp chodi v prohlížeči Nemo 2.0.8 stejně, jako v průzkumníkovi ve WIN 7 (stejně pomalu, ale aspoň stabilně), nakonec to dopadlo tak, že mi žena sdělila, že přenos přes protokol mtp stojí za h.vno jak Linuxu, tak i ve W7 a všechno tahá přes externí kartu. Tím mé experimenty s mtp zatím skončily. Konkrétně se jedná o telefon LG-E610v s Androidem 4.0. Jinak v případě Kdeconnect z výše zmíněných ruských repozitářů se sice telefon spáruje, ale nikam se stejně nedostanu (a nebo jsem zatím nepřišel na to jak).
Dell Inspiron 17 5000 Series, Intel CORE i7, 8GB, RAM, Mageia 9 KDE - Plasma aktuální
ASUS A52J, ATI RADEON HD 5470, Intel CORE i3 2.13 GHz, 6GB RAM, OpenSuse Tumbleweed, KDE - Plasma aktuální

alda81

• Sr. Member
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
« Odpověď #16 kdy: Leden 18, 2014, 14:09:32 »
od jisté doby se klaním tvůrci programu Airdroid, problémy s MTP protokolem a jeho zprovoznění v Mageii je jen k nasrání ...
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

fantomorous

• Full Member
    • Zobrazit profil
    • digitemp
« Odpověď #17 kdy: Únor 05, 2014, 13:45:03 »
Koupil jsem si novýho mazlíčka LG http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/lg-optimus-g-pro/sc-63-ci-48070-c-1/default.aspx a těšil jsem se na vydání MGA4, zda bude fungovat MTP pro přenos souborů. Provedl jsem povýšení na notebooku. Aktualizace on-line proběhla na jedničku. Vše funguje skvěle, jen MTP v Dolphinu neustále blbne. Téměř při každém propojení telefonu a PC se chová připojení jinak. Někdy je vidět pouze interní paměť, někdy SD karta, někdy obě. Často nejde vstupovat do té či oné složky. Rychlost načtení velkého množství fotek na ext_SD velmi pomalá. Nelze zobrazit fotku přímo ze zařízení. Nejprve je nutno ji přenést do PC (když to zrovna lze).  Nedá se vysledovat žádná zákonitost jak kdy co funguje. Mohlo by to být způsobeno tím že mám z dřívějška nainstalované všechny možné balíčky pro podporu MTP?
Nainstalované balíčky:
gvfs-mtp
kio-mtp
lib-mtp9
libmtp-utils
mtpfs
Nechápu proč výrobci MT ustoupili od mass storage.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Yullaw

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Únor 05, 2014, 17:07:00 »
Jak jsem již psal, použitelné AirDroid, SnapPea a gMTP (ten ale ještě není pod MGA)...

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

jamys601

• Full Member
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Únor 05, 2014, 18:55:12 »
Nedá se vysledovat žádná zákonitost jak kdy co funguje. Mohlo by to být způsobeno tím že mám z dřívějška nainstalované všechny možné balíčky pro podporu MTP?
Nainstalované balíčky:
gvfs-mtp
kio-mtp
lib-mtp9
libmtp-utils
mtpfs
Nechápu proč výrobci MT ustoupili od mass storage.

Já to zkoušel na čisté instalaci MGA4 a je to furt stejné ( ve Virtualboxu i na mém pokusném ext. HDD, kde zkouším rúzné jiné distribuce, vč. MGA4 ), takže v pozůstalých balíčcích z MGA3 to určitě nebude. Jinak protokol MTP je výmysl Microsoftu a to údajně z toho důvodu, že (citace z Wikipedie): Zatímco u USB Mass Storage jsou data interpretována připojeným zařízením (počítačem), u MTP data v úložném zařízení (typicky flash paměť) interpretuje chytré zařízení a připojenému počítači jsou předávány jen celé soubory. Zařízení, ze kterého jsou data přenášena, tedy u MTP neztrácí kontrolu nad uloženými daty, a proto mohou k datům přistupovat obě zařízení najednou. Na druhou stranu u MTP nemůže vnější zařízení například opravit poškozené soubory (resp. poškozenou strukturu dat) nebo obnovit smazané soubory. Nejsou možné ani paralelní operace (je nutné počkat na dokončení přenosu jednoho souboru a pak teprve zahájit další).
Ve WIN7 je přenos souborů - hlavně fotek - taky děsně pomalý, Daleko rychlejší je to přes ext. kartu. Z tohoto důvodu MTP ani nepoužívám.
Dell Inspiron 17 5000 Series, Intel CORE i7, 8GB, RAM, Mageia 9 KDE - Plasma aktuální
ASUS A52J, ATI RADEON HD 5470, Intel CORE i3 2.13 GHz, 6GB RAM, OpenSuse Tumbleweed, KDE - Plasma aktuální

fantomorous

• Full Member
    • Zobrazit profil
    • digitemp
« Odpověď #20 kdy: Květen 16, 2014, 15:42:45 »
Tak mám zase jeden zajímavý poznatek týkající se MTP. Na MGA4 mi můj LG G Pro stále  nefunguje. Pořád nějaké problémy, viz popis výše. Zajímavý je, že kámoš má Samsung Galaxy Note3 a ten funguje na mé Mageii zcela dobře. Myslím rychle a spolehlivě. Můj LG G Pro jsem zkoušel na kámošově Win7, tam taky no problem. Z toho mi vyplývá, že si LG nerozumí s MGA4 a Samsung je Mageia friendly  ::). Nebo je to náhoda?
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma