Zdravím!
I když název příspěvku může vypadat, že jsem další človíček, co se naivně snaží rozjet program Xampp na 64-bitovému systému (Xampp je compilovaný pouze pro 32 bitový systém), není tomu tak úplně. Se mnou je to takhle:
Nainstaloval jsem Mageiu 2 do notebooku přes LiveCD a jednoduše si přes repozitáře doinstalovával ostatní programy, které se mi hodí. Když už jsem všechno měl, rozhodl jsem se pokusit zprovoznit na svém počítači ještě Xampp. Stáhl jsem jej z
http://apachefriends.org, rozbalil archiv do složky /opt/lampp a přes konzoli se pokusil spustit příkazem ./lampp start. Předpokládal jsem, že mi Xampp vyhodí hlášku, ať použiji 32-bitové knihovny, jenže opak se stal pravdou. Xampp se naprosto bez problémů zapl.
Mám notebook:
Lenovo G550
CPU: Intel Pentium 2.3GHz
RAM: 4GB DDR3
Graf. karta: Mobile Intel Seriess 4 Express Chipset Family
Xampp je vlastně takový souhrn několika programů (Hlavně Apache, PHP, Perl a MySQL), který je už přednastaven na velice jednoduché používání.
No a teď ta otázka, která zní možná i zábavně :-D
I když je velmi hezké, že mi Xampp beží, bylo by také dobré vědět, jak a proč.
Není prosím nějaký příkaz, nebo něco takového, co by dokázalo zjistit, jaké knihovny a balíčky používá momentálně spuštěný program? Jelikož bych chtěl Xampp rozběhat i po té, co budu reinstalovat na Mageia 3 (A nechci použít Update, ale čistou instalaci).
Předem Vám děkuji za odpovědi. :-)