Nainstaloval jsem si Mageiu 2 z Live cd,mám notebook Acer Aspire 3003LM,zvukový chip SIS SI7012.
Na ploše v pravo dole jak je ikona zvuku mám vše jakoby funkční hlasitost na sto procent přesto z notebooku nevyjde ani hlásek,zkoušel jsem spustit Mageiu pouze z cd bez instalace a zvuk stejně nefunguje,taky skouším změnit v nastavení změnit ovladač ručně jejich tam tedy opravdu hodně ale žádný není funkční,mám vyzkoušené i ovladače které mi doporučí přímo sám systém ale opět nic.Nyní mám v nastavení tuto hlášku připadá mně to v pořádku ale bohužel zvuk nejde.
Zde si pro vaši zvukovou (Silicon Integrated Systems [SiS]|SiS7012 AC'97 Sound Controller) kartu můžete vybrat alternativní ovladač (buď OSS nebo ALSA)
Vaše karta používá ovladač ALSA "snd_intel8x0" (výchozí ovladač pro vaši kartu je "snd_intel8x0")
Pokud kliknu na ikonu zvuku vedle hodin a dám vybrat hlavní kanál zak tam mám označeno prázdný výstup tady tedy asi bude problém ale nevím co s tím dál v nastavení jsem ještě našel toto okno ale opět nevím jak dál a co s tím jsem v Linuxu uplný začátečník.
Prosím pomozte mi s tímto problémem tento systém se mně velice zamlouvá a nechci od něho zpátky k windows jen kvůli nefunkčnímu zvuku,za odpověd všem předem opravdu moc děkuji.