zdravím, přátelé zase mám problém... chci si provést aktualizaci telefonu a tak jsem si přes wine zkusil nainstalovat pc companion - nelze dokončit, tak jsem nainstaloval sony update service - ten se nainstaloval a dokonce jde spustit. nicméně v kroku instalace resp. aktualizace, kdy mám odpojit telefon a vzápětí jej o5 zapojit jsem narazil na problém, kdy se mi telefon pouze nabíjí a soft nic nedělá. nejdříve jsem si říkal, že to je tím, že to pod wine šlape špatně. tak jsem si ve virtualboxu a win7 nainstaloval oba shora uvedené softy a narazil jsem na naprosto shodný problém. v záloze mám ještě možnost použít flashtool, jenže tam je také podmínka odpojení a následného připojení kabelu a obávám se že to rovněž nepofrčí a navíc u tohoto softu přijdu o veškerá svá data. celé mi to přijde jako kdyby pc neuměl "ovládat a komunikovat" s usb. doinstaloval jsem i ovladače usb s lenovo.com (mám lenovo thinkpad edge15) a stále žádná změna. fakt už nevím, asi se na to vyprdnu a aktualizaci budu muset provést někde u někoho, z čehož nemám žádnou radost už jen proto, že chci vše rozdejchat na svém pc. děkuji za případné rady a pomoci