Ahojte lidi…
Mám prosbu, resp. potřebuju trochu nakopnout. Nevím, jestli to vůbec půjde, ale i přesto zkusím nastínit dotaz. Předně, není to důležité, jen taková blbůstka…
Na ploše notebooku mi běží program Conky. Jsem s ním docela spokojen, ukazuje, to co chci. Mimo jiné i připojené disky → /: a home: napřímo, externí disky pomocí scriptu v případě, že je disk připojen. Zobrazení je vždy pomocí fs_bar a na něm fs_type, fs_size, fs_free a fs_free_perc…
Na, a chtěl bych tam stejným způsobem zobrazit i případně připojený telefon s Androidem.
Jenomže telefon se připojuje přes protokol MTP. A tam jsem v koncích. Telefon je připojen, přistupuju k němu pomocí Krusaderu nebo Dolphinu → v pohodě... Ale třeba v Terminálu ho nezobrazím… Nevím, kde připojený telefon hledat. V /media/ nebo /run/media/user/ není, jinde, třeba /run/user/… nebo /var/run/user/ také nic…
Zkoušel jsem i příkazy mtpfs nebo mtp-connect, ale ty asi neřeší mé potřeby, myslím… Alespoň jsem na to zatím nepřišel. Využiju je asi ale k vytvoření podmínky, zda je telefon připojený…
Taky přemýšlím o adb… Ale to asi můj problém nevyřeší...
Poradíte? Děkuji za Váš čas… Jirka.