Moc zdravím, po přechodu na jádro 5.10.x se mi nějak důrazně zpomalil počítač, při pohyby myši to jde jak když ji tahám na gumičce sice se hýbe, ale se zpožděním. Navíc po nějaké blíže neurčené době se to sekne, takže to prostě umře, vidím obraz,ale nic se nehýbe a pomůže pouze hw-reset. Navíc pokud sleduji grafy vytížení CPU, tak bych řekl, že jede minimálně o 25% možná i více větší využití.
Nastartuji s jádrem 5.7.19-desktop-3.mga7 a je všechno v pohodě.
Je to sice na starým HW MBD-ASUS M2R32-MVP, AMD Athlon 7750 (DualCore), 4GB RAM, Radeon HD-5430, navíc tam mám i podporu pro VirtualBox (jo jde na tom ještě spustit další virtuál, v podstatě na nic jiného to nepoužívám), tak mám podezření, že při překladu mohlo zmizet něco ze starých komponent.
Zajímavé je, že na virtuálu tam MG7.1 s jádrem 5.10.14-desktop-1.mga7 jede v pohodě.
Na vedlejším stroji s MBD ASUS M2N, AMD Athlon 64X2 5200+, 4GB RAM, Radeon HD-2600Pro se myš chová normálně, ale umírání po určité době je stejné. (možná se dá vyprovokovat uspáním do hybridního spánku a pak po probuzení to bývá poměrně rychle)
Na jiném stroji s Intelem DualCore to, ale naopak funguje v pohodě.