Autor Téma: Krusader 2.7.1 - kopirovani  (Přečteno 121 krát)

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Krusader 2.7.1 - kopirovani
« kdy: Červen 09, 2019, 12:52:10 »
Zdravim,
zkousim MGA 7 rc a je tam uvedeny krusader. V minulosti jsem byl zvykly, ze kopirovani melo vlastni proces a pri nem se dal ukoncit krusader a kopirovani pokracovalo dal. Ted toto nelze. Je to nejak nastavitelne? Diky.

Lada

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 456
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Krusader 2.7.1 - kopirovani
« Odpověď #1 kdy: Červen 10, 2019, 08:16:00 »
Ahoj, takto je to už od Plasmy 5 :). Uplně přesně ti to nenapíšu, ale zkusím co si pamatuji.

Vedle hodin máš oznamování. Když spustíš nějakou akci, například kopírování, průběh se zobrazuje tam. V nastavení oznamování je nutno odtrhnout sledování přenosů souborů. Od této doby uvidíš bragraf přenosu nad panely v Krusaderu. V krusaderu se pak dá nastavit, aby se tento bargraf nezobrazoval a vyskakovalo nové okno s průběhem. Jestli jsem toho dosáhl odebráním widgetu z panelu krusaderu, nebo někde v nastavení již nevím.

Kdybys nenašel, dej vědět. Mkrk bych se do nové instalace.

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Krusader 2.7.1 - kopirovani
« Odpověď #2 kdy: Červen 10, 2019, 12:51:36 »
zdar,
diky. Tu prvni cast v oznamovani jsem provedl. Ale nemohu najit kde v krusaderu provest "V krusaderu se pak dá nastavit, aby se tento bargraf nezobrazoval a vyskakovalo nové okno s průběhem" :).

Lada

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Krusader 2.7.1 - kopirovani
« Odpověď #3 kdy: Červen 10, 2019, 13:58:36 »
Ja používam síce Dolphin, ale myslím, že to je v nastavení Plasmy. Ešte treba kliknúť na Správcu úloh v Hlavnom paneli (ja to mám na spodnej časti obrazovky) a v nastaveniach odkliknúť "Zobraziť pokrok a stavovú informáciu v tlačidlách úloh". Až potom zobrazuje nové okno s pokrokom kopírovania. Aspoň tak to robí pri Dolphine, ale myslím, že to bude podobne i u Teba.
Mageia 7/64 bit
Plasma5

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 456
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Krusader 2.7.1 - kopirovani
« Odpověď #4 kdy: Červen 10, 2019, 17:20:41 »
Je to jak píše Ivko. Jen v české mutaci je to, z nějakého důvodu, anglicky:
"Show progress and status information in taks buttons".

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Krusader 2.7.1 - kopirovani
« Odpověď #5 kdy: Červen 10, 2019, 18:16:12 »
bohuzel se to stale chova stejne :(, nedovoli ukoncit.

lada

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 456
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Krusader 2.7.1 - kopirovani
« Odpověď #6 kdy: Červen 10, 2019, 22:38:09 »
Zkoušel jsi se přihlásit a odhlásit? Někdy je to potřeba.

Co přesně znamená "nedovoli ukoncit"? Co přesně nefunguje?

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Krusader 2.7.1 - kopirovani
« Odpověď #7 kdy: Červen 11, 2019, 08:29:53 »
Zdar,
ani odhlaseni nepomuze. jedna se o to, ze kdyz se da pri kopirovani ukonceni krusaderu, tak se objevi volba "Abort jobs .." coz samozrejme nechci. Jde mi o to, aby se to chovalo stejne jako v KDE 4.x, coz znamena ukonceni krusaderu a kopirovani pokracuje i s info o stavu v systray :).

Lada

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 456
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Krusader 2.7.1 - kopirovani
« Odpověď #8 kdy: Červen 11, 2019, 08:41:37 »
Tak to jsme si nerozuměli. Myslel jsem, že právě v systray to nechceš.  Nevím jestli to Plasma/Krusader umožňuje. On je Krusader pro Plasmu dost předělaný. Asi jedině hledat v dokumentaci.