Autor Téma: Neaktivní kalarm  (Přečteno 3914 krát)

dom

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
Neaktivní kalarm
« kdy: Leden 06, 2012, 11:57:22 »
Ahoj,
zřejmě hned po čisté instalaci MGA 1 (KDE 4.6.5) mi nejde v aplikaci kalarm přidat nová upomínka, upravit ani smazat již existující. Volby jsou neaktivní (šedé), takže je nelze vybrat. Mám pocit, že bude problém s právy, jenže kde, netuším. Nerad bych si smazal všechny upomínky v mém profilu, jelikož program dost využívám. Pokud kalarm spustím jako root, volby jsou v pořádku - aktivní. Pokud nebudete mít jiný nápad, asi zkusím založit nový účet a uvidím. Jenže pokud tam bude aplikace fungovat, stejně to můj problém nevyřeší.
Notebook Compal FL90, Mageia 2, KDE 4.8.5, NVidia GeForce 8600M GT.

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Neaktivní kalarm
« Odpověď #1 kdy: Leden 06, 2012, 12:00:01 »
Test s novym uctem je prvni, co bych udelal -- zjistis, jestli je chyba v systemu nebo v profilu. Od toho se muzeme odpichnout.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

dom

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Leden 06, 2012, 12:07:36 »
Jasně, udělám to, ale nejdříve bych zkusil vyřešit jiný problém - nelze se odhlásit ani vypnout PC. Založím nové vlákno. Jinak bych pořád musel restartovat, což mi připomíná jiný OS.

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
« Odpověď #3 kdy: Leden 06, 2012, 12:10:19 »
mrkni na TTY1, jestli to nevisi na creatig devtmpfs
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

dom

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Leden 06, 2012, 13:23:52 »
mrkni na TTY1, jestli to nevisi na creatig devtmpfs
Tak to nevím, jak to myslíš. Když se přepnu do TTY1 - TTY6, tak tam nejsem přihlášen, tudíž nic nevidím. Asi jsem tě špatně pochopil.
S novým uživatelem mi funguje kalarm dobře, dokonce i odhlašování (a doufám, že i vypínání) PC jde bez problémů, jak popisuji zde http://forum.mageia.cz/index.php?topic=103.msg702#msg702

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
« Odpověď #5 kdy: Leden 06, 2012, 13:37:30 »
Jo, pochopil jsi me dobre. V prubehu bootu po aktualizaci NVidia driveru mi zustane boot viset prave na teto hlasce. Ackoli vse vypada dobre a vice-mene funguje, neni mozne restartnou pocitac a stejne tak neni pripojen /tmp. Az po tvrdem restartu se to obvykle vzpamatuje a pak to pracuje spravne :)

K odhlasovani/prihlasovani se vyjadrim v danem topicu. Diky.

Tzn. mas problem s profilem. Druhy krok -- ZALOHA (cti prejmenuj) adresar ~/.kde4 na neco jineho a odhlas se (se svym profilem). Pokud v nove vytvorenem profilu vse bude fungovat, je chyba v nastaveni profilu v KDE4, jinak v nastaveni tveho uzivatele.

dom

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Leden 06, 2012, 13:48:24 »
Díky,
přejmenování ~/.kde4 je mi důvěrně známo, ovšem toho jsem se právě bál. Nicméně, tuto variantu samozřejmě zkusím, nebo si budu muset vytvořit nového uživatele a pomalu budu překopírovávat různá nastavení. Tolik let jsem si profil vypiplával :-(. Doufal jsem, že se podaří oprava méně bolestným způsobem.
Ještě jednou díky.

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
« Odpověď #7 kdy: Leden 06, 2012, 13:52:42 »
No, snazime se determinovat chybu. Tim, ze to najdem, je mozne to potom opravit bez zasahu do dalsich veci. Proto jsem psal prejmenovat, pak prejmenovat zpet...

dom

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Leden 07, 2012, 14:10:52 »
Kalarm vyřešen. Jak popisuji zde, přejmenoval jsem nastavení ./~kde4 , což vyřešilo mnoho problémů, ale po překopírování adresáře se zálohovaným nastavením /home/uzivatel/.kde4/share/apps/kalarm se chyba projevila opět. Vzhledem k tomu, že jsem nechtěl znovu vytvářet všechny upomínky, rozhodl jsem se tomu přijít na kloub. Zjistil jsem, že v zálohovaných souborech calendar.ics, displaying.ics, expires.ics a template.ics je v hlavičce jiná verze aplikace. Zkusil jsem přepsat první 4 řádky:
BEGIN:VCALENDAR
PRODID:-//K Desktop Environment//NONSGML KAlarm 2.4.12//EN
VERSION:2.0
X-KDE-KALARM-VERSION:2.2.9

a kupodivu, vše funguje jak má, upomínky jsem zachránil.