Autor Téma: Neznámý Widget  (Přečteno 2457 krát)

Blasius

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 28
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Neznámý Widget
« kdy: Prosinec 05, 2011, 11:13:10 »
Objevil se mi na obrazovce nějaký Widget, a neumím ho identifikovat. Na myš nereaguje (propouští akce myšky k oknům pod ním), je částečně transparentní a je vždy nad ostatními okny. Jak ho mám identifikovat?
Dostal se mi tam po akci, kdy jsem dával instalovat Mageiu, ale jen aktualizaci. Zkoušel jsem totiž donutit můj notebook aby mu grafika šla na NVIDII a ne na INTEL a nějak to zoral a nešla grafika vůbec.
Mageia 1 x86_64, KDE 4.6
notebook: ASUS U53JC
* Chipset – Intel HM55
* Up to 4 GB of RAM DDR3 (1066 MHz)
* 15.6-inch display with a resolution of 1366×768 pixels
* Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD (U53Jc)
* Winchester – 640 GB
* Optical Drive DVD Super-Multi

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Neznámý Widget
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 05, 2011, 11:39:38 »
A co z tech dvou veci na tom obrazku to je? Nebo 3?
Zkousel jsi odemknout widgety a pracovat s nimi az potom?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Blasius

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 28
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Neznámý Widget
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 05, 2011, 11:56:06 »
Dík za rychlou reakci a omluva za nedostatečný popis.
Je to Ten šedý obdélníček, vypadá to na nějaké sledování vytíženosti PC. (Není to ani nástrojový box, ani ikonka FlameRobin:-) )
Zkoušel jsem ho identifikovat pomocí monitoru systému (ksysguard), ale nejsem schopen ho tam najít.
Mageia 1 x86_64, KDE 4.6
notebook: ASUS U53JC
* Chipset – Intel HM55
* Up to 4 GB of RAM DDR3 (1066 MHz)
* 15.6-inch display with a resolution of 1366×768 pixels
* Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD (U53Jc)
* Winchester – 640 GB
* Optical Drive DVD Super-Multi

Blasius

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 28
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Neznámý Widget
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 05, 2011, 11:57:52 »
doplnění: plocha je KDE 4.6
Mageia 1 x86_64, KDE 4.6
notebook: ASUS U53JC
* Chipset – Intel HM55
* Up to 4 GB of RAM DDR3 (1066 MHz)
* 15.6-inch display with a resolution of 1366×768 pixels
* Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD (U53Jc)
* Winchester – 640 GB
* Optical Drive DVD Super-Multi

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Neznámý Widget
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 05, 2011, 12:00:51 »
A zkousel jsi odemknout widgety a posunout s tim? Pripadne (az budou odemknuty widgety) nad to jen najet mysi?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Blasius

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 28
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Neznámý Widget
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 05, 2011, 12:12:34 »
Widgety mám odemknuté standardně, na myšku to nereaguje.
Tedy reaguje, ale způsobem obvyklým pro měřiče vytíženosti PC, To znamená že se vevnitř změní ten graf. Graf v tom Widgetu (nebo co to je) stále běží, ukazuje asi 5sec minulosti vytížení procesoru, možná paměti a ještě něčeho ale to nevím co by mohlo být.
Je stále částečně transparentní a Top (furt nade všemi okny). Ovládá se asi něčím jiným než je vidět na ploše.
Mageia 1 x86_64, KDE 4.6
notebook: ASUS U53JC
* Chipset – Intel HM55
* Up to 4 GB of RAM DDR3 (1066 MHz)
* 15.6-inch display with a resolution of 1366×768 pixels
* Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD (U53Jc)
* Winchester – 640 GB
* Optical Drive DVD Super-Multi

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Neznámý Widget
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 05, 2011, 12:36:57 »
Widgety mám odemknuté standardně
Komu neni rady, tomu neni pomoci. Zasadne zamykat! To je jako parkovani v kopci bez rucni brzdy/zarazene rychlosti. To, ze to ted stoji neznamena, ze to bude stat i za chvilku...
V tuto chvili to muze byt de fakto cokoli, ale rekl bych ze to je monitor systemu.
Moznosti: prolest ~/.kde4/share/config/ a najit, co se ti tam kde rozdrblo. A nebo smazat cely ~/.kde4 a nastavit si to znovu.
A hlavne: uzamykat widgety.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Blasius

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 28
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Neznámý Widget
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 05, 2011, 13:20:31 »
Tak smazáním adresáře ~/.kde4 zmizel ten Widget a s ním i fůra dalšího nastavení. Alespoň mám co dělat ;-)

Díky
Mageia 1 x86_64, KDE 4.6
notebook: ASUS U53JC
* Chipset – Intel HM55
* Up to 4 GB of RAM DDR3 (1066 MHz)
* 15.6-inch display with a resolution of 1366×768 pixels
* Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD (U53Jc)
* Winchester – 640 GB
* Optical Drive DVD Super-Multi

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 452
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Neznámý Widget
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 05, 2011, 22:22:55 »
Jedná se o sledování vytížení GPU, ne CPU.

Zapíná a vypíná se v Nastavení systému -> Efekty na ploše -> Všechny efekty -> Zobrazit FPS

Není to tedy plasma applet jako takový, ale efekt na ploše ;)