Vážení přátelé,
už předlouho (tři verze) se odhodlávám k nějaké formě upgrade, prosím netlučte mi hned
A netlučte mi i proto, že kumuluju dotaz, páč spolu jaksi souvisí.
Nejdřív jsem se bál, že musím udělat zásadně čistou instalaci, z wiki jsem totiž kdysi získal pocit, že povýšení "záměnou repozitářů" je stále jen jakési experimentální. A tak jsem to odkládal až doteď, mezi čímž jsem si na Fedoře vyzkoušel, že to jde víceméně po másle a už se tolik nebojím:
1. Mám v systému historicky WinXP, které už léta nikdo nespustil. Rád bych je zrušil a oddíl použil k rozšíření systémového, co na něj navazuje,viz obr. (nejradši bych /home, ale to jaksi asi moc nejde, co?). Předpokládám, že stále nic lepšího než GParted není. Tím asi bude nejlepší začít, nemýlím-li se?
Teda ne, nejdřív jsem už zálohoval důležité věci, jako ostatně čas od času vždy.
2. Co že to mám za verzi - 32bit anebo 64bit? uname -a hlásí:
Linux localhost.localdomain 3.4.69-desktop-1.mga2 #1 SMP Sat Nov 16 17:42:38 UTC 2013 i686 i686 i386 GNU/Linux
3. Je vůbec ještě možné z mé MGA2 postupně upgradovat až na aktuální MGA5? Jaká jsou úskalí? (Errata 2->3 přečtena, opatření provedeno; tak bych postupoval i dál)