Autor Téma: nemohu spustit Wings3D  (Přečteno 2247 krát)

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
nemohu spustit Wings3D
« kdy: Červen 19, 2013, 10:22:14 »
Nainstaloval jsem Wings3D z oficiálních repozitářů a když ho spouštím, nespouští se. V konzoli píše:
$ wings3d
Driver failed: Driver compiled with incorrect version of erl_driver.h
sh: řádek 0: exec: sdl_driver: nenalezeno

=ERROR REPORT==== 19-Jun-2013::08:31:20 ===
Error in process <0.30.0> with exit value: {badarg,[{erlang,port_control,[esdl_port,21,<<4 bytes>>],[]},{sdl,init,1,[{file,"sdl.erl"},{line,90}]},{wings_init,init,0,[{file,"wings_init.erl"},{line,28}]},{wings,init,1,[{file,"wings.erl"},{line,104}]}]}

Fatal internal error - log written to /home/p/wings_crash.dump

Nenapadá vás rada k řešení?
Děkuju
Pavel

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #1 kdy: Červen 19, 2013, 10:53:42 »
pust prosim te:
Kód: [Vybrat]
rpm -qa | grep -i sdla dej sem vystup
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #2 kdy: Červen 19, 2013, 12:22:08 »
$ rpm -qa | grep -i sdl
libSDL_ttf2.0_0-2.0.11-2.mga3
libSDL_image1.2_0-1.2.12-2.mga3
libSDL1.2_0-1.2.15-4.mga3
erlang-esdl-1.0.1-3.mga3
libSDL_gfx14-2.0.24-2.mga3

Děkuji

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #3 kdy: Červen 19, 2013, 15:59:02 »
Hmm, dela mi to taky na testu, vypada to na bug. Pokud muzes, mrkni na bugzillu a pripadne zaloz novy (bugs.mageia.org). Pokud ne, udelam to vecer.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #4 kdy: Červen 19, 2013, 22:06:18 »
Na https://bugs.mageia.org koukám a nic pod slovem wings3D ani Wings nenalézám. Zkusím později svou registraci a založení nového bugu. Jestli mne nepředběhneš :-) Dnes už to nezvládnu.

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #5 kdy: Červen 20, 2013, 07:52:29 »

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #6 kdy: Červen 20, 2013, 07:58:23 »
Super :) Neco malo jsem tam dopsal a doplnil :) Ale jsem rad, ze nejsem sam, kdo bude hlasit chyby :) Mas male, bezvyznamne a lehce smazatelne (+) :)
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #7 kdy: Červen 20, 2013, 08:33:55 »
... a to jsem téměř naprostý Linuxový amatér. Prosím, je možné, že to s tím tlačítkem http://forum.mageia.cz/index.php?topic=473.new#new je taky bug? Nevím co s tím. Když tak přeskočíme s dikusí tam.
Pavel

Michal Jahelka

  • Host
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #8 kdy: Červenec 13, 2013, 11:26:51 »
Já jsem to vyřešil stažením Wings3D binárky přímo z webu Wings3D. Binárka však spustit nešla, chyběl tomu soubor libGLU.so.1. Takže jsem zkusil nainstalovat libmesaglu1-9.0.0-2.mga3.i586.rpm, ale to mi mageia odmítla (balíček nelze instalovat). No tak jsem si tento soubor stáhnul a on obsahoval soubor libGLU.so.1.3 a nějaký link na něj. Takže abych si zbytečně nezblbnul /lib, tak jsem vzal soubor libGLU.so.1.3.1 a překopíroval ho do staženého adresáře priv binárky od wings3d : wings-1.4.1/lib/esdl-1.0.1/priv. Nakonec jsem ho přejmenoval na libGLU.so.1.
Teď už stačí spustit ./wings z adresáře wings-1.4.1 a jede to. Ale je to 32 bit. Kdy konečně v Mageie pojede Wings3D na to jsem zvědavý. Předtím jsem to řešil lépe (wings3d bylo ve svém adresáři a vše se tvářilo normálně), ale to mi mageia2 dovolila nainstalovat i 32 bitové knihovny.

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:nemohu spustit Wings3D
« Odpověď #9 kdy: Červenec 13, 2013, 15:33:51 »
Tak já to dočasně vyřešil jinak. Stáhnul jsem si Wings3D pro Wokna, což pod WINE jede v pohodě. Je to sice drbání přes hlavu, ale je to (u mne) bez potíží.