Autor Téma: Nastavení repozitářů  (Přečteno 1989 krát)

KITT

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 13
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Nastavení repozitářů
« kdy: Červen 14, 2013, 16:47:35 »
Instaloval jsem Mageiu 3 z Live DVD a po instalaci jsem v "Nastavit zdroje softwaru pro instalaci a aktualizaci" nic nepřidával, repozitáře tam byly, tak jsem pouze označil repozitáře Tainted (repozitáře nonfree již byly označené) a dal OK. Poté jsem aktualizoval systém a nainstaloval Operu, je to správný postup, nebo jsem měl repozitáře "Přidat"?

Pozn. Nic se mi nikde nepřidávalo (žádná zrcadla).

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení repozitářů
« Odpověď #1 kdy: Červen 14, 2013, 17:44:05 »
Ano, to je v pořádku, také povol Non-free Update a Tainted Update, pokud to ještě nemáš...

Pročti si http://www.wiki.mageia.cz/:3:zdroje

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

KITT

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 13
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení repozitářů
« Odpověď #2 kdy: Červen 14, 2013, 18:03:43 »
Ty už jsem povolil, spolu s Nonfree Release a Tainted Release, mám tam ještě lokální, Live Core a Live Nonfree, ty odznačit?

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Nastavení repozitářů
« Odpověď #3 kdy: Červen 14, 2013, 18:06:01 »
Ty už jsem povolil, spolu s Nonfree Release a Tainted Release, mám tam ještě lokální, Live Core a Live Nonfree, ty odznačit?
Ano, je to lepsi. Jinak pri kazde instalaci bude vyzadovano DVD v mechanice.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

KITT

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 13
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení repozitářů
« Odpověď #4 kdy: Červen 14, 2013, 18:08:09 »
A stačí dát "OK" anebo i "Odebrat"?

eda

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 78
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení repozitářů
« Odpověď #5 kdy: Červen 14, 2013, 21:42:42 »
Stačí odznačit a OK dole.
Mageia 4/64 bit - KDE 4.12
AMD Athlon II X4 640, NVIDIA GeForce 750

r76

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení repozitářů
« Odpověď #6 kdy: Říjen 21, 2013, 08:20:33 »
nefunkcni zdroj 32.bit  : urpmi.addmedia --distrib --mirrorlist http://mirrors.mageia.org/api/mageia.3.i586.list

r76

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Nastavení repozitářů
« Odpověď #7 kdy: Říjen 21, 2013, 12:24:19 »
nefunkcni zdroj 32.bit  : urpmi.addmedia --distrib --mirrorlist http://mirrors.mageia.org/api/mageia.3.i586.list


nevi nekdo proc mi to hlasi?