Autor Téma: Čeština ve Firefoxu  (Přečteno 7099 krát)

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Čeština ve Firefoxu
« kdy: Březen 06, 2013, 08:17:45 »
Ahoj, dlouho jsem se na nic neptal....  :D. Už delší dobu je  při psaní e-mailu na seznamu.cz   ve Firefoxu ESR 17.0.3 vždy zaptuntá Angličtina (Zimbabwe).  V ostatních webových formulářích funguje čeština. V  Nastavení systému mám nastavenou češtinu. Kde jinde se nechá toto nastavit? Máte někdo podobný problém? Nebaví mě při každém e-mailu znova nastavovat Jazyky - Čeština.
Díky 
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 439
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #1 kdy: Březen 06, 2013, 15:43:00 »
Moc nechápu jak to myslíš. Máš kontrolu pravopisu v Angličtině? Nebo Se ti přepíná webové rozhraní? Nebo snad máš Firefox v angličtině?

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #2 kdy: Březen 06, 2013, 20:18:33 »
Firefox mám v češtině, jde mi o kontrolu pravopisu. Ačkoli vždy přepnu na češtinu, při příštím spuštění je tam angličtina. Toto se děje ale pouze v emailu na seznam.cz., ostatní webové formuláře si pamatují češtinu (např. zde ve foru je vše ok).
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 439
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #3 kdy: Březen 07, 2013, 16:55:53 »
Co máš nastaven za preferovaný jazyk?

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #4 kdy: Březen 07, 2013, 17:13:47 »
Tak to mám:
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #5 kdy: Březen 07, 2013, 17:18:20 »
... jsem předpokládal, že jste toto již někdo  řešil. Toto se mi děje na obou PC. Myslim, že to začlo po té co seznam.cz najel na nový engine u svého e.-mailu.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

lukas.v1

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #6 kdy: Březen 07, 2013, 18:20:46 »
Jaký jazyk se ti vybere pro formulářové pole např. zde na fóru při odpovědi nebo v překladači Googlu.

Seznam nemá formulářový prvek textarea. Pomocí funkce Prozkoumat prvek jsem zjistil, že text se píše do prvku div. Ovšem jak se to Seznamu podařilo, to už netuším. Pomocí této funkce můžete, že zde na fóru i na Překladači Googlu se používá prvek textarea.

Možná právě kvůli tomu má Firefox problém. Kdekoli jinde si Firefox výběr češtiny pro kontrolu pravopisu pamatuje.

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #7 kdy: Březen 07, 2013, 18:41:06 »
O těchto věcech nic nevim. Dal jsem prozkoumat prvek na seznamu a je tam opravdu div, zde ve formuláři je textarea. Co to to ale řeší, či nechá se to nějak vyřešit?
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

lukas.v1

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #8 kdy: Březen 07, 2013, 19:02:37 »
Řek bych, že tohle asi nevyřešíš. Div není formulářový prvek a ani nechápu, jak Seznam napadlo div používat.

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #9 kdy: Březen 07, 2013, 19:21:00 »
OK, budu při každém psaní přepínat jazyk. Díky za rady... tom v.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 439
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #10 kdy: Březen 07, 2013, 19:49:48 »
To že nerozumíte proč seznam používá div, neznamená, že je to špatně :)

napiš do adresního řádku about:config a vyhledej řetězec general.useragent.locale. Co tam máš nastaveno?

lukas.v1

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #11 kdy: Březen 07, 2013, 20:50:27 »
Musím uznat, že já se osobně jsem tam měl en_US. Ani nevím, jak se to tam dostalo. Na mém to pomohlo to. Tohle nastavení jsem zaručeně nikdy neměnil. Na netbooku mám Firefox přímo od Mozilly a tam je nastaveno cs. Problém má stále. Tam je ovšem debian.

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 439
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #12 kdy: Březen 07, 2013, 21:24:43 »
en_US? Asi jsi se upsal, že?

Dříve se ve Firefoxu používalo cs-CZ, což já používám dodnes a seznam funguje jak má. Nyní by se mělo používat cs.

Jinak je uplně jedno, odkud a v jakém operačním systému máš Firefox. Vždy je závislé nastavení na souborech profilu prohlížeče. Tyto profily jsou na platformě nezávislé. Pokud jej tedy přeneseš z Windows, bude ti fungovat stejně dobře i v Linuxu.

Pokud nezabere ani změna locale, spusť firefox ve správci profilů
Kód: [Vybrat]
firefox -PVytvoř nový profil a zkus to v něm. Podívej se, jaké locale máš v něm.

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #13 kdy: Březen 07, 2013, 22:01:51 »
Samozřejmě bych si netroufl soudit zda dělá seznam něco špatně... přes drobný kontroveze seznamu fandim ;)
Koukal jsem do general.useragent.locale, měl jsem tam en-US (myslim), změnil jsem na cs a zkusil jsem  i cs-CZ, bohužel nepomohlo to. Když se podívám vždy mám zatrženo Angličtina (Kanada). Po tom co to změním to funguje pouze do doby než FF shodím a znovu spustím. Zkoušel jsem založit nový profil, změnit locale a potom byl výsledek setejný=špatný.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

lukas.v1

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: +3/-0
    • Zobrazit profil
Re:Čeština ve Firefoxu
« Odpověď #14 kdy: Březen 07, 2013, 22:10:36 »
Ukončil jsem FF a nyní je problém zpátky.
Je tady ještě někdo, kdo má stejný problém? Nebo jsme jen dva?