Autor Téma: Aktualizace - problém se skype a KDE  (Přečteno 10555 krát)

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #30 kdy: Březen 26, 2013, 19:01:05 »
Mám to presne tak nastavené to som už kontroloval
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #31 kdy: Duben 03, 2013, 19:15:26 »
Robil som všetko čo som mohol ale nič mi to nebolo platné. Potom som dostal nápad dať na moj počítač čekú verziu mandrivy 2 respektíve variantu s čekým jazykom. Po inštalácii a aktualizáci som nikde nenašiel arabsko-indické čísla. Postupne idem skúšať meniť klávesnicu a ostatné veci na slovenský jazyk, dám vedieť ako to dopadlo.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #32 kdy: Duben 03, 2013, 19:20:24 »
Znamená, že problém robí slovenská jazyková mutácia??? To by bolo zaujímavé.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #33 kdy: Duben 03, 2013, 19:51:57 »
Presne
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #34 kdy: Duben 03, 2013, 22:39:08 »
Vieš povedať, čo presne je toho príčinou - čo odinštalovať a nahradiť českou verziou?
Mageia 6/64 bit
Plasma5

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #35 kdy: Duben 06, 2013, 00:39:37 »
Česká verzia ide v pohode aj pred aktualizáciou aj po nej. Keby som vedel čo nahradiť tak sem napíšem výsledok ako som to spravil. :)
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #36 kdy: Duben 06, 2013, 09:49:36 »
Ale myslel som, že ktoré balíky si nahradil českými. Či iba kde-l10n-sk alebo či aj niečo viac.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #37 kdy: Duben 06, 2013, 16:26:20 »
Všetko som nahradil českými balíkmi. Dal som inštalovať českú verziu celého systému. Neriešil som to, že by som vyberal len niektoré. Ale možno by to šlo nejako vytriediť. Keď som dal slovenskú verziu bez update tak to bolo v pohode. Dal som skype bohužial neviem presne ktoré a tam mi už začalo písať  tie arabskoindické čísla ale v Dolphine boli normálne. Potom aj keď som spravil reštart ostali tie arabskoindické čísla len v skype. Po update sa to dalo na všetko na arabskoindické čísla. To mi robilo aj pri Magei 3. Teraz mám nainštalovanú Mageu 2 Gnome. Zatial bez problémov čo sa týka zobrazovania čísel.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Magea 3 Dolphin písanie arabsko-indických čísel - nahlásenie chyby.
« Odpověď #38 kdy: Květen 10, 2013, 22:40:37 »
V Magea 3 slovenská verzia 64b po spustení Dolphinu tento neukazuje klasické čísla ale arabsko-indické. Je jedno či spustím Live verziu alebo inštalujem z DVD. Bohužial neviem anglicky aby som to mohol napísať do bugu alebo eraty, neviem kde sa to píše. Mohol by to niekto preveriť či je to len u mňa alebo je to chyba a dať vedieť na príslušné miesta, aby to opravili.

Toto sa mi robilo aj po update v Magei 2, už som o tom písal. 
Táto chyba je aj v skype. Pritom som nič neaktualizoval.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Magea 3 Dolphin písanie arabsko-indických čísel - nahlásenie chyby.
« Odpověď #39 kdy: Květen 10, 2013, 22:43:27 »
Vzdyt uz jsi to resil! Proc oteviras nove vlakno? Proc nepokracujes v tom, co jsi uz otevrel? Vlakna slucuji do jednoho.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #40 kdy: Květen 10, 2013, 23:09:25 »
Aj keď som to riešil nebolo to doriešené. Stále to nefunguje tak ako má. Tým otvorením nového vlákna som vlastne všeobecne žiadal niekoho aby to doriešil nahlásením na príslučné miesta, kde to opravia. Bohužial neviem anglicky aby som to mohol urobiť ja.
Nikde som sa nedočítal, že to bolo riešené, ináč by som tu neotravoval.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 416
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #41 kdy: Květen 12, 2013, 11:06:35 »
Fungovat jak má to ani nemůže. Slovenská verze má jednoduše chybu. Překladatelé o tomto vědí a také to již řešili v mailinglistu pro překladatele. Tento problém je na všech nových verzí KDE všech distribucí.

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #42 kdy: Květen 13, 2013, 01:08:58 »
Ďakujem za informáciu.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 416
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #43 kdy: Červen 19, 2013, 18:50:46 »
Existuje jedno řešení, jak na správné snaky pro slovenskou lokalizaci. Napsat do ~/.bashrc
Kód: [Vybrat]
export LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
a odhlásit se z KDE

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #44 kdy: Červen 20, 2013, 23:15:32 »
 :) Ďakujem, ide to správne, podľa mojich predstáv, aj v skype. Akurát som musel upraviť nastavenie v digitálnych hodinách (na 24 hod.). Týmto by som považoval tému za uzavretú.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD