Autor Téma: Aktualizace - problém se skype a KDE  (Přečteno 12180 krát)

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #15 kdy: Březen 06, 2013, 08:58:14 »
Ani po reštarte nejde obraz po automatickom spustení. Keď to spúšťam manuálne cez spúšťač aplikácii tak to ide. asi to budem spúšťať ručne. :(
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 456
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #16 kdy: Březen 06, 2013, 15:37:34 »
A zkoušel jsi nový Skype? Mě již verze 4 funguje bez preloadu.

Skype 4: https://www.dropbox.com/s/u6lcbp250gdodzw/get-skype-4.1.0.20-1.mga2.noarch.rpm

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #17 kdy: Březen 07, 2013, 20:02:24 »
Zatial nie. Teraz mám beta verziu 2.2.0.35 podľa infa.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 456
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #18 kdy: Březen 07, 2013, 20:52:52 »
Tak si tuto nainstaluj ;)

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #19 kdy: Březen 07, 2013, 23:41:54 »
Dík za novšiu verziu, ale ide to rovnako. Po reštarte sa spustí verzia bez kamery. Ak to spustím odkliknutím na ikonu ide aj kamera. :)
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 456
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #20 kdy: Březen 07, 2013, 23:47:48 »
Takže je problém v tom, že ti startuje automaticky bez preloadu? Musíš ukončit a nastartováním s preloadem jede v pořádku? Je to tak?

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #21 kdy: Březen 08, 2013, 11:44:30 »
Práveže som to skúšal aj tak ale nejde to. Spustim skype ručne ide kamera, dám reštatrt naskočí skype nejde kamera to isté aj po vypnutí. Vypnem len skype a spustim ručne ide kamera. Po vypnutí a spustení PC kamera zase nejde.
Je tam nejaká malá blbosť s ktorou si neviem dať radu. Najviac mi vadí to, že to predtým šlo, než som aktualizoval.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #22 kdy: Březen 08, 2013, 11:51:10 »
co znamena "rucne"? A jakym prikazem se to spousti "po restartu naskoci" ? Jak naskoci? Jakym prikazem se spousti?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #23 kdy: Březen 08, 2013, 13:03:03 »
Ručne znamená cez spúšťač aplikácií (menu)
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #24 kdy: Březen 08, 2013, 13:10:58 »
Po reštarte sa to spúšťa automaticky po nabehnutí plochy zobrazení ikon sa spustí skype a daľší program čo som si nastavil. Na nič sa nekliká, ide to automaticky.

Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 456
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #25 kdy: Březen 08, 2013, 16:23:00 »
Tak si zakaž automatický star Skype v Nastavení systému -> Spuštění a ukončení -> Správa sezení -> vyjmout tyto aplikace ze sezeni:

tam napiš skype

Už ti Skype nebude startovat automaticky.

V Automatickém spuštění si přidej script pro spuštění Skype, nebo spouštěj ručně.

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #26 kdy: Březen 09, 2013, 18:07:08 »
Skúsil som to znova. Všetko som preformátoval a spustil inštaláciu. Po inštalácii bolo s Dolphinom všetko v poriadku. Zdroje som pridal presne podľa: http://wiki.mageia.cz/:2:zdroje
Po update problém s Dolphinom pretrváva. Miesto čísel sú hieroglify. Teraz idem nainštalovať tlačiaren a skúsiť skype uvidím čo to urobí.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #27 kdy: Březen 09, 2013, 20:02:52 »
Skype dopadlo rovnako pri automatickom spustení.

V čom to je už nejdem pátrať však sa to vyrieši nejako. Skype budem spúšťať ručne alebo bude spojenie bez kamery.

Dík za všetky rady.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #28 kdy: Březen 26, 2013, 12:56:08 »
Nedalo mi to, ale zatial som nič nevyriešil. Šiel som na to odznova. Spustil som inštaláciu, preformátoval som celý disk. Ručne som nastavil jednotlivé časti pri rozdelení disku, potom som to nechal znova prerozdeliť automaticky, robil som to z dôvodu aby tam nič pôvodné neostalo. Po nainštalovaní Magea 2 bez update Dolphin ukazoval čísla normálne.  Nainštaloval som verziu skype (get-skype-4.1.0.20-1.mga2.noarch.rpm) od Joelp-a. Po spustení skype  pri textových správach ukazovalo čas z "hieroglifov". Dolphin ukazoval čísla normálne. Urobil som update nechal zdroje tak ako sú uvedené v http://wiki.mageia.cz/:2:zdroje. Po reštarte sa zmenilo to, že Dolphin začal ukazovať tiež hieroglify miesto čísel, lenže tieto hieroglify sa dostali aj inde. V Calku som videl pri tlačení počet výtlačkov bol uvedený hieroglifovým číslom. Tak som sa rozčúlil, stiahol som si z netu ISO magea-3 Beta3-x86-64 DVD a vypálil som na DVD. Md5sum sa mi zhodovalo. Spustil som inštaláciu,preformátoval znova 2x jednotlivé časti disku a pokračoval v inštalácii bez update a stiahnutia nových aktualizácií. Po otvorení Dolphinu ma čakal šok s hieroglifmi čísel. Urobil som aktualizáciu doinštaloval skype. Hieroglify zostali v Dolphine aj v skype. Uvidím do kedy s tým budem bojiovať.
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace - problém se skype a KDE
« Odpověď #29 kdy: Březen 26, 2013, 17:11:23 »
To jsou arabsko-indické číslice. Překontroluj nastavení v Nastavení systémuLokalizaceZemě/region a jazyk → projdi všechny záložky a měl bys tam mít zvoleno → Sada číslic: Arabské (0123456789)

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M