Autor Téma: Steam port pre mageia  (Přečteno 2514 krát)

XMen

  • Host
Steam port pre mageia
« kdy: Únor 15, 2013, 09:26:56 »
Zdravim, rozbehli ste uz niekto steam pod mageiou? Od dnes uz steam nieje beta ale bol normalne releasnuty a tychto par dni tam davaju velke zlavy. Bolo by super dat ho do repozitara aj so vsetkym potrebnym ako rpmko aby sme nemuseli velmi spekulovat pri instalacii.

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #1 kdy: Únor 15, 2013, 10:14:47 »
Steam bude v Mageia 3. Casem bude i v mem repozitari pro MGA2, ale momentalne je ma buildovaci infrastruktura nekde mezi "ztracena" a "zabalena", pripadne "v bedne".
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Vítek

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 67
  • Karma: +9/-0
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #2 kdy: Únor 15, 2013, 23:29:22 »
Právě jsem v Mageie 3 z repositáře Steam nainstaloval, zakoupil HL1 a už hraji  ;)
Vše funguje parádně. Dýchá na mne nostalgie. To zase bude probdělých nocí

Mageiu 3 jsem si pro testování nainstaloval už když vyšla 1. beta. Za začátku byly drobné potíže, ale teď už mi vše co používám funguje a tak poslední dobou už pracuji převážně v ní,
Zatím jsem moc spokojen. Podle mne to bude opravdu kvalitní distro. A Steam je taková třešnička na dortu.

XMen

  • Host
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #3 kdy: Únor 16, 2013, 01:08:32 »
No super, len ja som zistil, ze mi to nebude nic platne lebo mam uz velmi staru grafiku (GF 5200 FX), ktora asi na steame nepojde, kedze su vyzadovane graficke drivre pre nvidiu nad verziu 300.x... co ja bohuzial mat nemozem. Kazdopadne bude super ked to bude v repozitaroch, dik za tu pracu co tu pre komunitu robite.

majakmp3

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 27
  • Karma: +0/-1
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #4 kdy: Duben 19, 2013, 18:09:46 »
Testuji Mageia 3 beta 4 - 64 bit
Steam klient je v repozitařích a funguje. Jelikož je to však 32 bit aplikace, je pro rozchození Flashe v Steam klientovi potřeba provést následující postup:


Originál návod v angličtině je zde: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=1493-GHZB-7612

Výkon 32 bitového flash playeru v okně je dost špatný, ve fullscreanu se videa přehrávají bez trhání!

Steki

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #5 kdy: Květen 25, 2013, 13:14:30 »
Prave skusam naistalovat STEAM a vyhodi mi to takuto hlasku: Promiňte, ale následující balíček nelze vybrat:

- steam-1.0.0.36-2.mga3.nonfree.noarch (z důvodu nesplněného libmesagl1)

neviete prosim co to znamena a co s tym?
dakujem
Mageia 3 (64) KDE
Mint 14.1 (64) Cinnamon
Windows 7 (64) :D

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #6 kdy: Květen 25, 2013, 13:42:56 »
Architektúru máš akú?
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #7 kdy: Květen 25, 2013, 13:44:23 »
Pravděpodobně máš zakázané nějaké zdroje. Musíš mít povoleny:
Core Release, Core Updates
Nonfree Release, Nonfree Updates
Tained Release, Tained Updates

A pokud máš 64-bitový systém, ještě dočasně povol:
Core 32bit Release
Core 32bit Updates

Mně osobně to pomohlo, když jsem instaloval TeamViewer a psalo mi to podobnou hlášku, co tobě.
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

Steki

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #8 kdy: Květen 25, 2013, 13:53:14 »
Ano mam 64 bitovy system. Prosim keby si ma este naviedol, kde toto vsetko mam povolit. Naozaj nemam sajnu co to je a kde to mam hladat. Diky
Mageia 3 (64) KDE
Mint 14.1 (64) Cinnamon
Windows 7 (64) :D

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #9 kdy: Květen 25, 2013, 13:57:50 »
Když si dáš Menu, najedeš na Nástroje>Systémové nástroje>Nastavit váš počítač. Po zadání rootcovského hesla ti vyběhne Mageia Control Center. Tam si klikneš na Nastavit zdroje softwaru pro instalaci a aktualizaci. Zde to všechno zaškrtneš. Pokud tam požadované zdroje nebudeš mít, klikni na Přidat a vyber Kompletní sada zdrojů. Po nějaké době se ti tam pak objeví. :)
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

Steki

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #10 kdy: Květen 25, 2013, 13:59:36 »
tak som to nasiel :) vlozil disk s mageiou a uz sa to instaluje. diky moc. len troska ma zaraza ze si to pyta ten instalacny disk. uz som to raz musel urobit ked som instaloval GRUB2
Mageia 3 (64) KDE
Mint 14.1 (64) Cinnamon
Windows 7 (64) :D

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #11 kdy: Květen 25, 2013, 14:04:23 »
Když máš zaškrtlé zdroje, které jsem psal, tak ani DVD nepotřebuješ. Já se bez něj obešel. Osobně mám zdroje tak, že jsem z nich DVD smazal a nechal tam to Core, Nonfree a Updates. Tak je to podle mě nejlepší. :D
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #12 kdy: Květen 25, 2013, 14:58:08 »
Zabudol si na Tainted. Ten je tiež potrebné mať. Ale ináč pravda.
Sináč, Steki, odporúčam prečítať miestnu Wiki http://wiki.mageia.cz/
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Pavel Vybíral

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: +10/-1
    • Zobrazit profil
Re:Steam port pre mageia
« Odpověď #13 kdy: Květen 25, 2013, 16:56:40 »
Jo, já jsem omylem místo Tained napsal Updates. Chybička se vloudila, omlouvám se. :D
Notebook Lenovo IdeaPad G580
Intel Core i7 @ 2.90GHz, 6GB RAM, Intel HD 4000 & nVidia GeForce GT635M
Mageia 4 64 Bit (kernel-desktop-3.14.32-1.mga4); KDE 4.12.5