Autor Téma: com port nespolupracuje s Bitscopem  (Přečteno 2413 krát)

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
com port nespolupracuje s Bitscopem
« kdy: Únor 03, 2013, 18:30:35 »
Mám postavený Bitscope (http://www.bitscope.com/) a donedávna ho používal bez potíží s jeho softwarem DSO na Windows. Widle chci ale úplně zrušit a tak jsem zkusil DSO pro Linux (http://www.bitscope.net/download/?p=download)
Použil jsem rpm pro Fedoru, protože s tím jejich Linux Generic si moc nevím rady - jak ho vůbec zprovoznit. Balíček pro tu Fedoru se mi nainstaloval a software jede bez potíží, ale vůbec nedetekuje Bitscope (harware) připojený na sériový port PC.
Kdyby se našel dobrák, který by s tímhle chtěl ztratit trošičku času, pomohlo by mi to. Přiložím případně nějaké screenshoty. Nemusí být na provoz COM portu nainstalovaný nějaký extra balíček? Nebo to může být tou verzí pro Fedoru?
Pavel

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:com port nespolupracuje s Bitscopem
« Odpověď #1 kdy: Únor 05, 2013, 04:56:10 »
Podařilo se mi zprovoznit i verzi softwaru DSO pro Linux Generic. Ale ani tahle verze s COM portem nespolupracuje.

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:com port nespolupracuje s Bitscopem
« Odpověď #2 kdy: Únor 06, 2013, 09:10:16 »
Dál jsem zkoušel Bitscope DSO rozjet na dvou rozdílných PC, na obou chodí software offline v pohodě, ale jako dřív nekomunikuje přes COM port. Zkoušel jsem i USB-RS232 adaptér, ani přes něj to nejde. DSO umožňuje výběr různých portů, ať vyberu jakýkoliv COM port pro komunikaci - nekomunikuje.  Instaloval jsem DSO i na Mandrivě a žádná změna, pořád COM port ignoruje. Takže to není Mageiou jako takovou.
Nutno říct, že jedu pod KDE a v readme souboru instalace DSO je psáno:

 Nothing else needs to be done to  use it but you will need to ensure
 you have X  and Gtk2 installed on your system. If  you use Gnome all
 you need will  be installed already. If you run KDE  you may need to
 install some libraries; the complete list of library dependencies is
 libatk1.0 libc6 libglib2.0 libgtk2.0 libpango1.0 and libx11-6.

Tak jsem zkoušel zjistit, jestli můj systém obsahuje tyhle soubory, ale na to jsem jen obyčejný uživatel. Prosím o radu, odkud tyhle
libatk1.0 libc6 libglib2.0 libgtk2.0 libpango1.0 and libx11-6
vzít.
Už kdysi jsem přemýšlel, když nějaká aplikace vyžaduje určitý soubor, že ten soubor může být součástí nějakého balíčku. A jak zjistit který balíček to je, když se může jmenovat úplně jinak?
Vlastně to bylo v okamžiku, kdy jsem se chtěl naučit kompilovat. Tenkrát mi konzole vyplivla, že potřebuji soubory blablabla a já nevěděl, v jakých balíčcích je najít. Tak to tu mám zas :-(

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:com port nespolupracuje s Bitscopem
« Odpověď #3 kdy: Únor 06, 2013, 17:58:32 »
Tak jsem zkoušel zjistit, jestli můj systém obsahuje tyhle soubory, ale na to jsem jen obyčejný uživatel. Prosím o radu, odkud tyhle
libatk1.0 libc6 libglib2.0 libgtk2.0 libpango1.0 and libx11-6
vzít.
Už kdysi jsem přemýšlel, když nějaká aplikace vyžaduje určitý soubor, že ten soubor může být součástí nějakého balíčku. A jak zjistit který balíček to je, když se může jmenovat úplně jinak?
co potrebujes je 'urpmf'

http://wiki.mageia.cz/system:prikazovy_radek:rpm#urpmf


Ale jestli ten fajl mas ci ne, napovi i napr. locate (locate SOUBOR). Zbytek samostudium :)

Ale bojim se ze s BitScope DSO Ti tu nikdo nepomuze, protze to nepouziva...bojim se bojim...
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:com port nespolupracuje s Bitscopem
« Odpověď #4 kdy: Únor 12, 2013, 09:25:25 »
Děkuju, Peťoši, za radu, zase jsem se něco nového přiučil :-) Balíčky jsem nainstaloval, to se povedlo, ale Bitscope furt nic. Myslel jsem, že to může být něčím okolo vlastního COM portu a Linuxu, ale vypadá to na nějakou chybu nebo nastavení ve vlastním DSO softwaru. Takže jdu obtěžovat výrobce Bitscopu. Díky Pavel

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:com port nespolupracuje s Bitscopem
« Odpověď #5 kdy: Únor 17, 2013, 09:03:35 »
A co prava? Myslim si, ze ten program co si nainstaloval nema opravneni na seriovy port.
Podobnou situaci jsem mel s programem minicom, ktery je v repozitarich. Stacilo jen pridan uzivatele pod kterym jsem spoustel minicom do skupiny dialup.
Mozna zrovna je to tvuj pripad.
Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4

Pavelt

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 134
  • Karma: +2/-0
    • Zobrazit profil
Re:com port nespolupracuje s Bitscopem
« Odpověď #6 kdy: Březen 17, 2013, 20:54:15 »
Děkuju za tip s právy. Bohužel, nezafungovalo to. Po nějaké době jsem potřeboval i AVRStudio na odladění programu k mikročipu a ten taky komunikuje pšes sériový port. Tak jsem ho taky nainstalil na Mageiu pod WINE. Sám o sobě chodí, ale i u něj mi nefunguje komunikace přes com port. AVRStudio je trochu sdílnější a tak u něj vím, že připojené zařízení na com port našlo ale nejde mu komunikovat. Polopatičtěji řečeno, když nepřipojím na com port nic, hlásí, že tam nic není, když tam připojím programátor, nehlásí nic, ale nekomunikuje s ním. Nainstaloval jsem tedy na ten PC i Windows XP a ejhle, com port jede. Zatím tedy pořád pod Linuxem nevím jak na to.

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:com port nespolupracuje s Bitscopem
« Odpověď #7 kdy: Březen 26, 2013, 20:22:21 »
Ahoj, možná by ti pomohly některé informace z
Kód: [Vybrat]
So then it continually popped up the .csv import screen, indicating that it can’t connect to the hardware.
Eventually I figured out that I had the wrong thing entered in the configuration dialog.
Press the SETUP button and put /dev/ttyUSB0 in the IP Address or Port box under the Setup tab.


    Můžeš sem také přihodit popis tvého hardwaru a typ zařízení analyzéru.

    EDIT: + další informace
    « Poslední změna: Březen 26, 2013, 21:27:20 od Yullaw »

    Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
    Notebook Acer Aspire E1-571G
    CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M