Autor Téma: Krusader  (Přečteno 1223 krát)

vstepanek

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Krusader
« kdy: Leden 18, 2013, 10:24:07 »
Nainstaloval jsem Krusadera a snažím se ho nastavit tak aby mi vyhovoval no a narazil jsem na to, že když chci přidat do nástrojový lišty konkrétně ikonku "místní síť" tak ji šipkou přesunu z levýho panelu do pravýho pak dám použít a OK. Okno Krusaderu se přesype, ale ikona nikde. Zkoušel jsem přidat jiný "ikonky" a ty se v nástrojový liště zobrazujou normálně. Nemá někdo tušení co je špatně?
Mageia 2 (32 bit), 3.4.24-desktop-3.mga2
KDE-4.8.5
Dell Latitude D620,CPU Centrino Duo 1,66Ghz,Ram 4GB

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:Krusader
« Odpověď #1 kdy: Leden 18, 2013, 17:09:31 »
Nenapsal jsi nám více informací, jakou máš verzi Mageii, architekturu (32/64 bit), grafické prostředí, verzi Krusaderu ap.

Pro příště si, prosím, přečti (povinně) http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru a pak se zeptej na forum, abychom lépe rozpoznali a vyhledali bug. Je to i proto, abychom věděli v budoucnu, pro jakou verzi se tato chyba (či chyby) vyskytuje.

Dobře, po ověření tvého problému na svém systému mohu potrvdit, že se to projevuje i u mě.

Info:
Mageia 2 (32 bit)
kernel 3.4.24-desktop-3.mga2
krusader-2.0.0-7.mga2.src.rpm - pojmenovaná jako Mars Pathfinder

Pro tuto verzi Krusaderu jsem našel changelog, kde již tato chyba byla dříve opravena v:
Kód: [Vybrat]
2.0.0-beta2 "Space Odyssey"
FIXED: "local network" bookmark didn't work
Je ale možné, že se jedná o jiný bug. Uvidíme, zda to bude opraveno v další verzi Krusaderu.

Našel jsem způsob, jak to obejít či nafingovat tak, aby to fungovalo:
  • Jednou možností jak přejít do "Místní síť" je:
    • kliknutím na v okně na pravé straně adresního řádku
    • vyber Místní síť
  • Druhou možností je vytvoření Záložky, která pak může být přesunuta do hlavní nástrojové lišty:
    • Klik na Upravit záložky
    • vytvoř novou záložku: Nová záložka → v pravém okně uprav novou záložku:
      • Jméno: - název nové záložky (POZOR! bez diakritiky! opět nebylo možné přidat záložku do nástrojové lišty pokud jsem pojmenoval jako: Místní síť 2) → "Mistni sit"
      • Umístění: - zde napsat: remote:/
      • zavřít okno
    • Pravý klik na nástrojovou lištu v Krusaderu → Nastavit nástrojové lišty...
      • Nástrojová lišta: mainToolBar <krusader>
      • v levém okně najdi Mistni sit → přesuň do pravého okna
      • kde označ Mistni sitZměnit ikonu...Zdroj ikonSystémové ikony:Zařízenínetwork-wiredOKPoužítOK
      • restart Krusaderu

více info o podprogramu BookMan v Krusaderu http://www.krusader.org/documentation/krusader-tools.html (en)

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

vstepanek

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Krusader
« Odpověď #2 kdy: Leden 18, 2013, 18:08:19 »

Pro příště si, prosím, přečti (povinně) http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Tohle jsem samozřejmě četl než jsem něco napsal jenže ......co k tomu dodat prostě se mi to vykouřilo z palice :-)

Omlouvám se za ty nedostatečný informace už jsem to trochu napravil a dal je do "podpisu" nebo bych na to příště zase na 100% zapoměl

Krusader je stejná verze tzn: krusader-2.0.0-7.mga2.src.rpm - pojmenovaná jako Mars Pathfinder


Mageia 2 (32 bit), 3.4.24-desktop-3.mga2
KDE-4.8.5
Dell Latitude D620,CPU Centrino Duo 1,66Ghz,Ram 4GB

vstepanek

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 18
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Krusader
« Odpověď #3 kdy: Leden 18, 2013, 18:21:00 »
Vytvořil jsem novou záložku a ta šla bez problémů vložit do mainToolBar a v pohodě funguje.
Mageia 2 (32 bit), 3.4.24-desktop-3.mga2
KDE-4.8.5
Dell Latitude D620,CPU Centrino Duo 1,66Ghz,Ram 4GB