Autor Téma: Aktualizace  (Přečteno 4343 krát)

Fras

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Aktualizace
« kdy: Prosinec 15, 2012, 08:38:30 »
Zdravím vás. Nějak na mne působí podezřele, že minimálně měsíc a půl mi systém nenabízí žádnou aktualizaci. Zkoušel jsem odebrat a přidat zdroje, dotázat se přes konzoli (urpmi --auto-update). Pořád hlásí, že je vše aktuální. Po těch letech na linuxu kdy se aktualizovalo aspoň týdně něco se mi to nějak nezdá. Nebo je to tak ok? Mohu něco zkontrolovat i jinak? Instalace programů ze zdrojů probíhá v pořádku. U mne MGA 2, KDE, 32b. Děkuji

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Aktualizace
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 15, 2012, 09:10:33 »
Jaky mas server? Jako... ktere zrcadlo?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Fras

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 15, 2012, 09:32:04 »
ptas se na tohle?
muj soubor mirrors zacina takto:
'$MIRRORLIST' => {
                             'chosen' => 'http://mageia.mirror.dkm.cz/pub/mageia/distrib/2/i586',
                             'time' => 1355167367,
                             'product_id_mtime' => 1338475756,
                             'list' => [
                                         {
                                           'country' => 'CZ',
                                           'proximity' => '0.018191614200424',
                                           'longitude' => '14.4356',
                                           'arch' => 'i586',
                                           'version' => '2',
                                           'zone' => 'CZ',
                                           'city' => 'Prague',
                                           'continent' => 'EU',
                                           'latitude' => '50.0652',
                                           'url' => 'http://mageia.mirror.dkm.cz/pub/mageia/distrib/2/i586',
                                           'type' => 'distrib',
                                           'proximity_corrected' => '0.00442669609062019'

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 15, 2012, 09:36:29 »
Já myslím, že aktualizace jsou v pořádku. I u mě nejsou již tak časté tak jako předtím. Třeba dnes po delší době mi vyskočilo upozornění o aktualizacích balíčku rpm-4.9.1.3-2.mga2 a následně další množství balíčků.

Pro přehled vydaných aktualizací pro MGA2 naleznete na https://wiki.mageia.org/en/Mageia_2_Advisories
Na stránce úplně dole jsou poslední vydané aktualizace...

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 15, 2012, 09:41:32 »
Výpis mých nainstalovaných zdrojů:
Kód: [Vybrat]
[yullaw@localhost ~]$ urpmq --list-url
Core Release (distrib1) ftp://mageia.mirror.dkm.cz/pub/mageia/distrib/2/i586/media/core/release
Core Release Debug (distrib2)
Core Updates (distrib3) ftp://mageia.mirror.dkm.cz/pub/mageia/distrib/2/i586/media/core/updates
Core Updates Debug (distrib4)
Core Updates Testing (distrib5)
Core Updates Testing Debug (distrib6)
Core Backports (distrib7)
Core Backports Debug (distrib8)
Core Backports Testing (distrib9)
Core Backports Testing Debug (distrib10)
Nonfree Release (distrib11) ftp://mageia.mirror.dkm.cz/pub/mageia/distrib/2/i586/media/nonfree/release
Nonfree Release Debug (distrib12)
Nonfree Updates (distrib13) ftp://mageia.mirror.dkm.cz/pub/mageia/distrib/2/i586/media/nonfree/updates
Nonfree Updates Debug (distrib14)
Nonfree Updates Testing (distrib15)
Nonfree Updates Testing Debug (distrib16)
Nonfree Backports (distrib17)
Nonfree Backports Debug (distrib18)
Nonfree Backports Testing (distrib19)
Nonfree Backports Testing Debug (distrib20)
Tainted Release (distrib21) ftp://mageia.mirror.dkm.cz/pub/mageia/distrib/2/i586/media/tainted/release
Tainted Release Debug (distrib22)
Tainted Updates (distrib23) ftp://mageia.mirror.dkm.cz/pub/mageia/distrib/2/i586/media/tainted/updates
Tainted Updates Debug (distrib24)
Tainted Updates Testing (distrib25)
Tainted Updates Testing Debug (distrib26)
Tainted Backports (distrib27)
Tainted Backports Debug (distrib28)
Tainted Backports Testing (distrib29)
Tainted Backports Testing Debug (distrib30)
petos_i586 http://petos.cz/rpm/mageia/2/i586
petos-games-32 http://petos.cz/rpm/games/i586
Cyron http://www.cyron.cz/rpm/mageia/2/i586
blogdrake.net - free ftp://ftp.blogdrake.net/mageia/mageia2/free/i586
blogdrake.net - noarch ftp://ftp.blogdrake.net/mageia/mageia2/free/noarch
blogdrake.net - nonfree ftp://ftp.blogdrake.net/mageia/mageia2/non-free/i586
Trinity http://trinity.mangafrance.com/mga2/trinity-3.5.13/RPMS/i586
Trinity - noarch http://trinity.mangafrance.com/mga2/trinity-3.5.13/RPMS/noarch
Trinity - Extras http://trinity.mangafrance.com/mga2/trinity-extras/RPMS/i586

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Aktualizace
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 15, 2012, 09:46:54 »
Ano. Ale muze to byt proto, ze pokud pouziva FI.muni.cz, tak ten mirror je od 14.listopadu mimo synchronizaci. Ale zrovna to resim se spravci.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Fras

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 15, 2012, 09:58:51 »
Hmm. Tak to bude asi tím. Tak asi počkat, co? Kdybych to chtěl změnit, to bych musel asi růčo vkládat zdroje, že?

Fras

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 43
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 15, 2012, 16:42:37 »
Tak právě jsem "dostal" nabídku na tunu aktualizací. Předpokládám, že je to Peťošův počin. Děkuji.

miljar

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #8 kdy: Leden 19, 2013, 01:11:10 »
Ahoj.
Po nainstalování Mageii mám v nabídce systému možnost uspání na HDD i do RAM. Uspání funguje. Po provedení aktualizace po instalaci, mám v nabídce již jen uspání na HDD. Uspání do RAM už systém nenabídne. Dělá mi to jak v Mageia 2, tak i v trojce. To samé se děje i v Mintu(KDE). Tam mi pro změnu po aktualizaci nabízí jen uspání do RAM.
Setkal se s tímto někdo? Díky za případnou pomoc.

jamys601

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 121
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #9 kdy: Leden 19, 2013, 11:03:22 »
Zkus pravým myšítkem kliknout na "Nabídku spouštěče aplikací" (modrá ikona s logem Mageii v panelu - defaultně je první zleva) a levým klikni na "Nastavení Nabídka spouštěče aplikací". A v kartě "Pohled" by jsi měl mít možnost zatrhnout položky jako vypnutí, hibernace, uspání, zamknutí obrazovky apod. Já když kliknu na tlačítko "Opustit" v nabídce spouštěče aplikací, tak se mi zobrazí možnosti od zamknutí obrazovky přes uspánín a hibernaci až po restart a vypnutí - a tak to mám od Magea 1 po 2, včetně poslední aktualizace.
ASUS A52J, ATI RADEON HD 5470, Intel CORE i3 2.13 GHz, 4GB RAM, Mageia 5 64-bit, KDE

miljar

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #10 kdy: Leden 20, 2013, 11:27:19 »
Jejda, díky moc. Toto mě vůbec nenapadlo, že je to jen skryté po aktualizaci. Jdu aktualizovat a vyzkoušet.
Některé zdánlivě složité věci, bývají tak jednoduché, že... :-)

miljar

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #11 kdy: Leden 27, 2013, 15:42:21 »
Tak mi to nejde. I když zaškrtnu položku nezobrazí se mi v nabídce. V Mageii se mi nezobrazí volba uspat a v Mintu zase nemůžu hibernovat. Vše po aktualizaci. Před aktualizací to jde. Je to celkem úsměvné:-) Ani blbý xpčka neměly s tímto problém

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #12 kdy: Leden 27, 2013, 16:24:22 »
Daj si tam klávesovú skratku a máš to v suchu. Načo čosi stále naklikávať?
Mageia 7/64 bit
Plasma5

miljar

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #13 kdy: Leden 27, 2013, 16:44:04 »
Díky, zkusím to. Uvidím zda půjde hibernovat a uspat

miljar

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 16
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Aktualizace
« Odpověď #14 kdy: Leden 27, 2013, 16:53:44 »
Nejde mi uspat na disk, vše ostatní jde. Před aktualizací šlo uspání i na HDD. :-\