Nastavení systému a serverových služeb > Instalace distribuce Mageia
dual boot s inym linuxom a win
stegr86:
Ahoj,
při instalaci Magei jsem sice neměl potíže s více OS, ale jak již bylo zmíněno dříve, při spuštění více aplikací nebo inter. prohlížeče systém vždy zatuhl a musel být natvrdo restartován. To samé se stávalo s Mandrivou 2010.1 (tedˇstále jedu na Man 2010). Zkusil jsem Mageiu Live CD, intern. prohlížeč se nerozjede žádný, při startu vždy spadne. PC každou chvíli zatuhne, i když se pak zase rozběhne. Je možné, že vyšší verze Man nebo Mageia jsou náročnější na paměť? Vždycky jsem myslel, že Win je v tomto směru horší a tam potáže nemám. Mám proc. AMD 2000 a 512 MB RAM.
paur:
Provozoval jsem Mandrivu 2010.2 GNOME na obstarožním počítači Athlon XP1800+, 256 MB RAM, GeForce2 32 MB, nyní po rozšíření na 512 MB RAM běží i KDE4. Nebyl a ani v současnosti to není žádný zázrak, ale vždy byl stabilní, i když pomalejší.
Doporučuji otestovat paměť (memtest). Nemůže být špatné chlazení - zanesený nebo odlepený chladič? Při větší zátěži by to mohlo způsobovat nestabilitu. Můžeš mrknout na teploty.
Ivko:
Aj ja by som to videl na chladenie. Mne Mageia ide stabilne na P4 1.6 GH pri 512 MB RAMky. A určite nemá problémy s internetovými prehliadačmi.
stegr86:
Dík za rady. Teplota je do 40 st., takže si myslím dobrá. Paměť jsem zkoušel Memtestrem, ale nějak se to nedaří. Začne to procesem "mlock" a pak je to killed.
Přesto jsem zkusil znovu nainstalovat Mageiu na samostatný disk. Instalace v pohodě. Aktualizoval jsem zdroje, nainstaloval Kaffeine včetně DVB-T a to chodí hned napoprvé bez nutnosti hledat firmware apod. Že Kaffeine s DVB-T je dost náročné na paměť a nic. Pak jsem spustil Firefox, pohnul myší a konec. Myš jezdí jen při levém okraji, klávesnice nereaguje. Po tvrdém restartu Konqueror vydržel o chvíli dýl, ale při snaze napsat int. adresu konec.
To samé mi dělá s vyššími verzemi Man 2010. Teď jsem na Man 2010.0 a můžu se stavět na hlavu a drží to. Můžu mít spuštěno kolik chci aplikací CPU na 100% a OK.
Spíš to vypadá na nějakou kolizi klávesnice, myši (obě do PS2) a int. prohlížečů. Zkusím USB.
paur:
Nebude to náhodou problém se sítí, když to padá pouze při použití jakéhokoliv browseru?
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi