Autor Téma: Google Earth  (Přečteno 4340 krát)

Vítek

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 67
  • Karma: +9/-0
    • Zobrazit profil
Google Earth
« kdy: Říjen 31, 2012, 23:28:54 »
Píši sem svoji zkušenost s instalací Google Earth na Mageia 2 64-bit.
Třeba se to bude někomu hodit.

Pro instalaci jsem si ze stránek Google stáhl 64-bit rpm balíček pro Fedora/openSUSE.
Instalace proběhla korektně do /opt, ale program nešel spustit. Hlásí to, že není k dispozici soubor googleearth-bin. Přitom tento soubor existuje.

Našel jsem řešení. Stačí jako root vytvořit následující link:
ln -s /lib/ld-linux.so.2 /lib/ld-lsb.so.3

Poté již Google Earth funguje bezvadně.

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Google Earth
« Odpověď #1 kdy: Listopad 01, 2012, 14:37:19 »
Zajímavé, já ho nainstaloval a rovnou normálně fungoval... Ale bude to asi tím ,že sem ho instaloval pomocí instalačního balíku GoogleEarthLinux.bin pomocí konzoly...
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Vítek

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 67
  • Karma: +9/-0
    • Zobrazit profil
Re:Google Earth
« Odpověď #2 kdy: Listopad 01, 2012, 22:21:26 »
Zajímavé, já ho nainstaloval a rovnou normálně fungoval... Ale bude to asi tím ,že sem ho instaloval pomocí instalačního balíku GoogleEarthLinux.bin pomocí konzoly...

A jakou máš verzi? Já mám 7.0.1.8244 (beta).
Mně gogle instalační soubor bin vůbec ke stažení nenabídl. Když jsem se teď podrobněji koukal, tak na verzi 7 jsou ke stažení na stránkách googlu jen balíčky DEB a RPM. Potom se dá stáhnout ještě starší verze 6.2, kde je k dispozici zase jen instalační bin.

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Google Earth
« Odpověď #3 kdy: Listopad 03, 2012, 08:16:35 »
A jo. Tak to sem instaloval dříve stažený instalační balík. Verze 5.2 :-D
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Google Earth
« Odpověď #4 kdy: Listopad 03, 2012, 13:09:01 »
Tak sem teda zkusil nainstalovat tu novou. Ta samozřejmě nefunguje...
Spuštěno přes konzolu:
Kód: [Vybrat]
Google Earth has caught signal 11.


We apologize for the inconvenience, but Google Earth has crashed.
 This is a bug in the program, and should never happen under normal
 circumstances. A bug report and debugging data have been written
 to this text file:

    /home/rellik/.googleearth/crashlogs/crashlog-509508d5.txt

Please include this file if you submit a bug report to Google.
A nepomohl ani ten příkaz co jsi psal že pomůže... ;) Ještě že mám tu starou funkčí verzi... :)
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Google Earth
« Odpověď #5 kdy: Listopad 03, 2012, 21:16:04 »
Kód: [Vybrat]
[quote author=Rellik link=topic=332.msg2727#msg2727 date=1351944541]
A bug report and debugging data have been written
 to this text file:

    /home/rellik/.googleearth/crashlogs/crashlog-509508d5.txt

Please include this file if you submit a bug report to Google.


A ten soubor jsi poslal? Nebo aspon prilozil k prispevku...? http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Google Earth
« Odpověď #6 kdy: Listopad 04, 2012, 13:26:40 »
V tom souboru v podstatě nic není:
Kód: [Vybrat]
Major Version 7
Minor Version 0
Build Number 0001
Build Date Oct 29 2012
Build Time 19:13:39
OS Type 3
OS Major Version 3
OS Minor Version 3
OS Build Version 8
OS Patch Version 0
Crash Signal 11
Crash Time 1351944655
Up Time 1,76355

Stacktrace from glibc:
./libgoogleearth_free.so(+0x1e9cfb)[0xf7610cfb]
./libgoogleearth_free.so(+0x1e9f43)[0xf7610f43]
[0xffffe400]
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Google Earth
« Odpověď #7 kdy: Březen 08, 2014, 12:29:05 »
Zdravím,
navážu sem zrovna také. Stáhnul jsem si rpm balík z ofiko google stránek, nainstaloval se. Program jakoby se má snahu spustit, ale nespustí se...
Někdo se stejným problémem?

MG4, 64bit, KDE.
Verze Google Earth je 7.1...

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Google Earth
« Odpověď #8 kdy: Březen 08, 2014, 13:38:39 »
Tak jsem to právě vyzkoušel. Stáhl jsem 64.bit verzi pro fedoru. Nainstaloval přes terminál (urpmi ...) a normálně to funguje. Zkus to spustit přes terminál, třeba ti to ohlásí chybějící balíčky, které pak doinstaluj. Kdysi jsem to taky tak řešil...
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Google Earth
« Odpověď #9 kdy: Březen 08, 2014, 14:27:20 »
Tak jsem to právě vyzkoušel. Stáhl jsem 64.bit verzi pro fedoru. Nainstaloval přes terminál (urpmi ...) a normálně to funguje. Zkus to spustit přes terminál, třeba ti to ohlásí chybějící balíčky, které pak doinstaluj. Kdysi jsem to taky tak řešil...

Děkuji za info. Ještě, nějaký krásný stručný návod jak na instalaci přes terminál? Abych se zase přiučil ;-)

Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Google Earth
« Odpověď #10 kdy: Březen 08, 2014, 15:00:05 »
jednoduše: Přihlásit se jako root- su heslo
pak:
 urpmi cesta_k_souboru/google-earth-stable_current_x86_64.rpm

A hotovo. :) Ono to někdy už i při instalaci nějakého programu (nemusí jít přímo o tento) vyhodí chybějící balíček, který to pak chce pro chod aplikace a stačí ho doinstalovat a pak zkusit instalovat program znovu...
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Google Earth
« Odpověď #11 kdy: Březen 08, 2014, 18:42:14 »
jednoduše: Přihlásit se jako root- su heslo
pak:
 urpmi cesta_k_souboru/google-earth-stable_current_x86_64.rpm

A hotovo. :) Ono to někdy už i při instalaci nějakého programu (nemusí jít přímo o tento) vyhodí chybějící balíček, který to pak chce pro chod aplikace a stačí ho doinstalovat a pak zkusit instalovat program znovu...
Takže jsem tak učinil a vypsalo následující
Kód: [Vybrat]
SECURITY: The following package is _NOT_ signed (OK ((none))): google-earth-stable_current_x86_64.rpm
instaluji google-earth-stable_current_x86_64.rpm
Připravuji...                    #############################################
      1/1: google-earth-stable   #############################################
Redirecting to /bin/systemctl start atd.service
warning: commands will be executed using (in order) a) $SHELL b) login shell c) /bin/sh
job 4 at Sat Mar  8 18:42:00 2014


Rellik

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 263
  • Karma: +1/-2
  • Kubuntu/64bit
    • Zobrazit profil
    • dv-foto.cz
Re:Google Earth
« Odpověď #12 kdy: Březen 08, 2014, 19:23:36 »
jo, něco takového to vypsalo i mě, ale funguje to normálně... ;)
Kubuntu/64bit / Intel Core i3 @3,5GHz, 16Gb ram, intel HD Graphics 4600, HDD 1Tb (data) + 128Gb SSD (system)

Rutoslav

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 127
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Google Earth
« Odpověď #13 kdy: Březen 09, 2014, 10:35:25 »
jo, něco takového to vypsalo i mě, ale funguje to normálně... ;)

No mě nefunguje. Naběhne jen to úvodní okénko a pak jakoby nic se nespustí. Nevím kde by mohla být chybka...