Autor Téma: Pridani vlastniho zdroje software  (Přečteno 3212 krát)

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Pridani vlastniho zdroje software
« kdy: Červenec 30, 2012, 10:33:24 »
Nainstaloval jsem Mageia 2 z LIVECD KDE. Ted' chci pridat zdroj software ktery se nachazi na DVD. Je to standardni instalacni DVD Mageia 2, stazene z oficialnych stranek.
Pri pokusu pridat zdroj bud' pres Spravu software nebo promoci prikazu urpmi.addmedia removable://media/Mageia-2-x86_64 vzdy dostavam chybove hlaseni, ze selgala migrace vyjimatelneho zarizeni zdroj, media je implicitne ignorovane
Nevim kde hledat chybu
Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 443
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #1 kdy: Červenec 30, 2012, 11:18:34 »
teď jsem to zkoušel a jde mě to v mcc naklikat (nastavení viz. příloha)

je ale možné, že to vyřešila aktualizace, bo dvd zdroj jsem po instalaci nikdy nepřipojoval, naštěstí mám přístup k "dostatečně rychlému" netu, takže podobné skopičiny nemusím dělat
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #2 kdy: Červenec 30, 2012, 13:12:06 »
Delam to uplne stejnym zpusobem a jak v MCC, taki pres urpmi.addmedia to nejde. Vzdy dostanu chybu selhala migrace media removable://media/Magea.....
Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #3 kdy: Červenec 30, 2012, 15:07:27 »
neni to jen varovani? Ze neni povolene a musis jej implicitne povolit (zatrhnout) v MCC?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 443
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #4 kdy: Červenec 30, 2012, 15:32:00 »
teď jsem si s tím hrál ve Virtualboxu a měl jsem s tím stejný problém

znění chyby v angličtině (pro hledání přes Googla):
Kód: [Vybrat]
failed to migrate removable device, ignoring media
i když jsem systém zaktualizoval, tak se chyba stále opakovala, nakonec mě pomohlo, když jsem v mcc >> místní disky >> DVD-ROM znovu potvrdil jako přípojný bod /media/cdrom

potom mě už nabídka u přidání zdroje v mcc nenabízí Mageia-2-x86_64 ale cdrom a zdroj jde přidat bez problému možná bude stačit přepsat jen tu cestu bez nějakého šachování v mcc, tzn. zkus nahradit
/media/Mageia-2-x86_64/x86_64/media/core/media_info za
/media/cdrom/x86_64/media/core/media_info

nezkoušel jsi to taky ve Virtualboxu?
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 443
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #5 kdy: Červenec 30, 2012, 15:59:26 »
nekonečný příběh pokračuje, zdroje z dvd se přidají, v mcc jdou vidět, ale při pokusu o nainstalování jakéhokoliv balíčku, který je na dvd vyskočí chyba:
Kód: [Vybrat]
Vložte prosím médium nazvané "DVD"
tato chyba je i mé "normální" netestovací mašiny (64bit Mageia 2), prosím o ověření ostatní pro případné nahlášení do bugzilly
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #6 kdy: Červenec 30, 2012, 16:59:11 »
Teraz som to naklikal v MCC na 64 bit stroji a nevidím nijaký problém.
Mageia 7/64 bit
Plasma5

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 443
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #7 kdy: Červenec 30, 2012, 17:32:31 »
2 Ivko:
1. instaloval jsi to z live CD nebo DVD? u instalace z DVD nemám taky žádný problém, ve Virtualboxu jsem to instaloval z live CD a mám stejné problémy - buď je to problém Virtualboxu nebo live CD, typuju na 90% Virtualbox

2. vyzkoušej si nainstalovat nějaký balíček z DVD (zakaž ostatní zdroje vyjma DVD) a napiš, jestli se ti podaří instalace balíčku z DVD, na 99,9% ti to nepůjde
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #8 kdy: Červenec 30, 2012, 18:04:42 »
64 bit CD som ešte nenašiel - inštaloval som z DVD.
Inštaloval som tak, že som zakázal ostatné zdroje.
VirtualBox som neskúšal. Momentálne nemám na to čas.
Mageia 7/64 bit
Plasma5

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #9 kdy: Červenec 30, 2012, 18:12:19 »
Aha. Ale nedali mi a spravil som ešte jeden pokus:
Pridal som zdroj DVD, vypol ostatné a nainštaloval balíček → šlo v pohode.
Ale potom som DVD vysunul a znova zasunul, počkal, až sa namountuje a dal inštalovať balíček. TU UŽ DVD POČÍTAČ NEVIDÍ. Pri opätovnom nastavení zdroja na DVD je inštalácia v pohode.
Takže vo Virtualboxe asi chyba nebude (alebo len vo Virtualboxe???)
Mageia 7/64 bit
Plasma5

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 443
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #10 kdy: Červenec 30, 2012, 18:31:13 »
64 bit CD som ešte nenašiel - inštaloval som z DVD.
myslel jsem samotnou instalaci Mageii, né instalaci balíčků z přidaných médií

jsou to dvě různé chyby (bod 1 - přidání DVD zdrojů a bod 2 - instalace balíčků z DVD), které jenom vyplynuli v jednom vlákně

já osobně nejsem schopný nainstalovat žádný balíček z CD/DVD - nefunguje mě to ani na jedné architektuře - 32bit a 64bit si v tomto, alespoň u mě, můžou podat ruku
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #11 kdy: Červenec 30, 2012, 18:36:26 »
Ja viem, že nejde o pridávanie zdroja, ale o inštaláciu - Jednoducho som ešte nikde nestretol ISO so 64bit. live Mageiou2.
Mageia 7/64 bit
Plasma5

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 443
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Karma: +3/-1
    • Zobrazit profil
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #13 kdy: Červenec 30, 2012, 22:24:59 »
No, zle som hľadal ;-)
Mageia 7/64 bit
Plasma5

mig31

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Pridani vlastniho zdroje software
« Odpověď #14 kdy: Červenec 31, 2012, 20:43:50 »
Tak jsem to zdrojove DVD pridal, ale tim zpusobem ze jsem vlozil instalacni DVD a dal jsem obnovit system.
Ale nestihl jsem vyzkouset instalaci nejakoho programu.

Je zajmave,ze tento problem ja mam na masine na ktere jsem system instaloval z LIVE CD KDE. A chtel jsem pridat zdroj instalacni DVD. Je zajimave,z e to nejde ani v prikazove radce, ani pres MCC
Desktop: Corei3-4160@3,6GHz 4 GB RAM Nvidia GTX650 1GB VRAM Mageia 6 64-bit KDE5
Notebook: Hp Pavilion dm1 Intel Pentium 1,3Ghz 3GB RAM Mageia 5 64-bit KDE4