Autor Téma: amarok - pád prostředí KDE  (Přečteno 2705 krát)

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
amarok - pád prostředí KDE
« kdy: Červenec 07, 2012, 13:06:30 »
Po aktualizaci na MGA2 jsem musel přestat používat Amarok 2.5. Když ho spustím začne fungovat špatně prostředí, Amarok se po chvíli zastaví po přehrání písně či v půlce. V každém případě je nepoužitelný. Většinou vyskočí  hláška Shell plochy Plasma - obsluha pádu aplikací pro KDE, někdy se prostředí úplně zastaví, musím se pak odhlásit přes Alt + Ctrl + Backspace.. Podobně i na Notebooku. Tam jsem dělal instalaci. Hledal jsem ve /var/log/messages, syslogu, žádné vodítko jsem nenašel. Obsluha pádu aplikací píše, že vygenerovaná zpráva o pádu je nepoužitelná. 
Opravdu nevím co s tím. Můžete někdo poradit co bych měl zkusit?
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #1 kdy: Červenec 07, 2012, 15:51:33 »
opravdu se jedná o úplně stejný problém jak u updatu tak u čisté instalace?
nedělal jsi tam tu instalaci se zachováním home adresáře?

zkus založit nového uživatele, teď jsem po dlouhé době spustil amarok a žádný problém jsem nezaznamenal (čistá instalace z DVD), víc teď jedu v clementinu, takže jsem testoval pouze cca hodinu
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #2 kdy: Červenec 07, 2012, 17:18:16 »
Stejný problém to není - sorry za nepřesnost.
Desktop: Aktualizace z DVD
Zhroutí se prostředí, zkusil jsem založit nového uživatele. Problém přetrvá. Po chvíli začne zlobit prostředí.
Notebook: čistá instalace (formát obou oddílů)  pouze jsem si zálohoval /home/tom/.kde4/share/apps/amarok
Funguje ok, prostředí také funguje, pouze někdy začne amarok pracovat nestabilně. To se nestává často, tedy neřešil bych. Co je problém je vytížení systému.  Proces mount.ntfs-3g neustále zabírá okolo 30 - 40% výkonu CPU. Vím že je to něco  s ntfs oddílem, na kterém je audio sbírka.Tento proces přestane zabírat tolik prostředků v okamžiku kdy ukončím Amarok.
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #3 kdy: Červenec 07, 2012, 18:38:10 »
k tomu ntfs - stejný problém je nahlášený v bugzille Fedory, řešení z anglického fóra Mageii je používat Clementine

netuším jestli za to může ntfs-3g nebo Amarok, asi spíš Amarok, zřejmě by to chtělo ještě otestovat s tím Clementinem a pak to nahlásit do naší bugzilly

k té aktualizaci z dvd - nezačíná ti odcházet nějaký hardware - třeba paměť, disk?

můžeš ještě zkusit nahrát nějaké písničky do domovského adresáře + přenastavíš si cestu ke sbírce tzn. vyzkoušíš to bez použití ntfs oddílu

čo si představujete Kefalín pod takým slovom "zlobit prostředí"? záseky a nebo tuhne jen ten Amarok?
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #4 kdy: Červenec 07, 2012, 20:34:14 »
Clementine používám, ten problém s mount.ntfs-3g nemá. Bohužel jsem si na Amarok po dobu co jsem měl Mandrivu a MGA1 velice zvykl a chtěl bych ho používat dál.
Na desktopu mi po aktualizaci z DVD žádný hardware zatím neodchází - alespoň doufám - měl by snad?
Co se děje když zlobí prostředí? To je např. tuhnutí- pozdní reakce, špatně přepíná plochy a aplikace, druhá lišta co mám standardně na horním okraji obrazovky se přestěhuje o několik cm níž, překrývá  a někdy rozklíží okna atd. - končí to většinou zdánlivou nečinností systému.
Co reinstall?
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 441
  • Karma: +18/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #5 kdy: Červenec 07, 2012, 20:58:15 »
Co reinstall?
viděl bych to na něj, asi nejrychlejší řešení, sice trochu nelinuxové, ale osobně jsem už několik let zpět neaktualizoval, ale vždy instaloval, zdlouhavé řešení problémů s aktualizacemi mi za to nestály (a že jich u Mandrivy bylo vždy "dost"), navíc si vždy novou instalací debordelizuju PC a nemám v něm pak tak velký bordel

protože se vyskytují problémy i u druhého "nového" uživatele, tak to vypadá na možný problém celého systému zapříčiněný právě aktualizací a nebo problém s hardwarem, co jsem psal předtím, ale zřejmě to bude ta aktualizace
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #6 kdy: Červenec 07, 2012, 21:13:23 »
Jasně, dík za názor. Jakmile mi zbude trocha času udělám reinstalaci.
Děkuji
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #7 kdy: Červenec 12, 2012, 18:53:29 »
Zatim přeinstalování neprovedu. Kromě špatné funkce Amaroku všechno funguje dobře. Ani jsem nečekal že se všechno povede. Jen si musim zvyknout na Clementine :-)
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 435
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #8 kdy: Červenec 13, 2012, 13:04:51 »
a zkoušel jsi smazat konfiguraci Amaroku?

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #9 kdy: Červenec 13, 2012, 16:56:02 »
Zkusil jsem vymazat složku    /home/tom/.kde4/share/apps/amarok kde předpokládám je nastavení pro aplikaci. Systém vytvořil složku novou s defaultním nastavením. To bohužel nepomohlo. 
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 435
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #10 kdy: Červenec 13, 2012, 21:13:50 »
Je tam toho víc.

Smaž:
~/.kde4/share/config/amarokrc
~/.kde4/share/config/amarok_homerc
~/.kde4/share/config/session/amarok*
~/.kde4/share/config/amarok-appletsrc
~/.kde4/share/apps/knewstuff3/amarok.knsregistry
~/.kde4/share/apps/amarok




Pro jistotu ale najdi soubory které by mohly amaroku patřit pomocí příkazu
Kód: [Vybrat]
find ~ -name *amarok*

fantomorous

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 202
  • Karma: +4/-0
    • Zobrazit profil
    • digitemp
Re:amarok - pád prostředí KDE
« Odpověď #11 kdy: Červenec 14, 2012, 14:50:10 »
Ano. Zkusil jsem smazat vše co jsi napsal (jen ~/.kde4/share/apps/knewstuff3/amarok.knsregistry jsem tam neměl) a zdá se že všechno funguje jak má. Ještě se pokusim najít soubor s informacemi o historii přehrávání a ten pokud možno obnovit.
Jediný problém tedy přetrvává v příliš nenažraném procesu mount.ntfs-3g a plugin-container.
V každém případě díky za radu. 
NtB:Lenovo ThinkPad Edge E530 3259-AMG, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma,
Desktop: DualCore E8400 3GHz, 4GB RAM, GK Nvidia GF 8500GT 256MB 128bit, Mageia 6, 64 bit, KDE Plasma