Autor Téma: Remmina  (Přečteno 2739 krát)

lkac

  • Host
Remmina
« kdy: Červenec 05, 2012, 12:48:16 »
Dobry den.
Ako stary Mandrivak som po rokoch pred 3 mesiacmi opustil Mandrivu. Vyskusal som Mint, no
uz som 4 dni nazad, u Magei a som opet spokojny. Ale mam jeden problem. Pre RDP na win servery
som pouzival softik remmina. Aj teraz som si ho nainstaloval, no chyba mi v nom karta ssh. Teda
moznost tunelovat spojenie cez ssh. Nikde to nemozem najst. Predtym v Mandrive som to odkialsi
vyhrabal, no teraz nikde nemozem najst balicek remmina-plugins, ktory by obsahoval aj ssh plugin.
Vie mi niekto pomoct ?

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Remmina
« Odpověď #1 kdy: Červenec 05, 2012, 13:14:17 »
Remmina plugins je i v MGA. Tedy je v cauldronu (ve vyvojove verzi). Pokud jej nenajdes ve sve verzi, napis, udelam je do sveho repozitare
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Remmina
« Odpověď #2 kdy: Červenec 05, 2012, 14:58:59 »
Pokud vidim, jsou remmina-plugins i v MGA1, takze v MGA2 budou teze. Zkousel jsi vubec to, co bylo v Mandrive, nez jsi se ptal? Pohledat v repozitarich?
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 435
  • Karma: +17/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Remmina
« Odpověď #3 kdy: Červenec 05, 2012, 17:23:19 »
remmina-plugins jsou i v Mageii 2, ale po nainstalování tohoto balíčku se Ikacovi zřejmě nezobrazuje, stejně jako mě, záložka ssh viditelná na obrázku

nevím jestli je třeba ještě něco doinstalovat nebo je to nová featura či bug ...
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Remmina
« Odpověď #4 kdy: Červenec 05, 2012, 22:57:43 »
aha, uz to vidim. Mam to pripraveno, v nedeli vecer to bude v mem repozitari. Mezitim Aldo muzes hodit bugreport?

Problem je v tom, ze v buildrequires je libssh-devel, ovsem instaluje se libssh2-devel, nikoli libssh-devel. Pokud, muzu to zadat sam, ale az v prubehu tydne...


[root@localhost SPECS]# urpmq libssh -af
libssh-devel-0.5.2-1.mga2.i586     << tohle je potreba k instalaci
libssh2-devel-1.4.0-1.mga2.i586    << tohle se instaluje
libssh2_1-1.4.0-1.mga2.i586
libssh4-0.5.2-1.mga2.i586

Nemam cas to blize zkoumat, to opravi jednoduchy patch.
« Poslední změna: Červenec 05, 2012, 23:01:39 od Peťoš »
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Remmina
« Odpověď #5 kdy: Červenec 05, 2012, 23:04:12 »
Mam pripravene RPM pro 32bit MGA2. Prikladam jako hotfix. Regularni verze bude u me v repu po vikendu.

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: Červenec 05, 2012, 23:14:06 od Peťoš »
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 435
  • Karma: +17/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Remmina
« Odpověď #6 kdy: Červenec 06, 2012, 09:44:22 »
nahlásil jsem to jako bug

Peťoši, bohužel tvůj hotfix mě záložku ssh nezpřístupnil, nainstalované jsem měl přitom všechny balíčky s libssh, moc jsem se tím nechtěl zaobírat, bo o tom ví prd, takže proto jsem to psal do bugzilly více méně obecně, za mou lámanou angličtinou se omlouvám :)
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

lkac

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • www.fonet.sk
Re:Remmina
« Odpověď #7 kdy: Červenec 06, 2012, 10:23:10 »
Tak som odskusal ten Petosov plugin, aj ked pouzivam 64 bit, (pouzil som novu virtual mageiu32 v kvm),ale ani tak to nefunguje. Bohuzial si uz neviem spomenut, odkial som v MDV2011 ten plugin stiahol, ked mi to fungovalo.
Inac, s Mageiou som velmi spokojny, zacinal som pred rokmi s mandrake tusim este 8.0. Ale kam to smerovalo po 2010.2 sa mi vobec nepacilo. Skusal som potom vsetko mozne, dokonca aj to nestastne ubuntu, ale sadla nakoniec mageia2.
Takze mozem pokojne dalej pracovat. Este dotiahnut tu remminu...
Zatial dakujem za usilie.
Najhorsia zrazka je zrazka s blbom.

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Remmina
« Odpověď #8 kdy: Červenec 07, 2012, 08:43:39 »
nahlásil jsem to jako bug
Diky. Pridam tam pak par radku. Bohuzel mam pracovni notebook a nemohl jsem si vzpomenout na pristupove udaje do Bugzilly. Ale i v tomto horku jsem to nakonec dokazal.

Peťoši, bohužel tvůj hotfix mě záložku ssh nezpřístupnil, nainstalované jsem měl přitom všechny balíčky s libssh,
Mam pracovni notes, kde mam MGA ve virtualu a v takovemto horku je to celkem problem -- prehriva se mi, takze moc dlouho nevydrzi.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

lkac

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • www.fonet.sk
Re:Remmina
« Odpověď #9 kdy: Srpen 10, 2012, 18:53:22 »
Nuz, akosi ostalo ticho, remmina sa cez ssh nepripaja a ja asi prejdem na ine distro.
Potrebujem to pracovne a chyba ten ssh tab.
Dakujem za snahu pomoct.
Najhorsia zrazka je zrazka s blbom.

JoLa

  • Host
Re:Remmina
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 03, 2012, 08:17:37 »
Ahoj. Lze to obejít pomocí balíčku ftp://FTP://nejaky.server.xx/mandriva/official/2011/x86_64/media/contrib/release/remmina-0.9.3-1-mdv2011.0.x86_64.rpm a remmina-plugins už použít z repo Mageia.

lkac

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • www.fonet.sk
Re:Remmina
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 03, 2012, 08:41:58 »
Dakujem, ale po dlhych rokoch pouzivania Mandriva/Mageia som sa
stal spokojnym uzivatelom Kubuntu. A predstavte si, funguje vsetko.
Najhorsia zrazka je zrazka s blbom.