Autor Téma: Dotak k migraci z 32b na 64b  (Přečteno 2042 krát)

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 133
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Dotak k migraci z 32b na 64b
« kdy: Březen 05, 2012, 09:59:43 »
Zdravim,
prosim vas, mam v umyslu prejit z Mandriva 2010.2 32 na Mga2 64b. Moje predstava je takova, ze zformatuji root a ponecham home a nasledne nainstaluji dotycne aplikace.
Je to spravna myslenka? Nebo postupovat jinak?

Lada

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #1 kdy: Březen 05, 2012, 10:51:48 »
Ja som to skúšal aj tak, fungovať to bude, ale lepiše by bolo pomazať z /home nastavenia. Teda Dokumenty, Hudbu, Obrázky... nechať. A všetko, čo je s bodkou /.názov zmazať a potom tvrdý reštart a rovno inštalácia. Mne sa taká metóda osvedčila ako najlepšia. Netreba prenášať všetky svoje dokumenty a nastavenia si 64 bit systém spraví nové.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 133
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #2 kdy: Březen 05, 2012, 11:22:24 »
no tomu jsem se prave chtel vyhnout :-), neni problem zazalohovat uzivatelska data z home a pak provest kompletni instalaci (vse zformatovat).
Ale pak uzivatel musi pracne nastavovat ve vsech aplikacich znovu parametry, ktere mel uz nastavene :-(, mnohdy uz ani nevi, jake hodnoty nastaveni u aplikaci jsou.

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #3 kdy: Březen 05, 2012, 12:20:51 »
Opakujem, že ja som to skúsil a šlo to aj tak. Ale na rýchlosti som to pocítil. A, ak si dobre pamätám (lebo už mám na 32 aj 64 bit oddelné nastavenia zálohované) nie všetky nastavenia ostali.
A možno tie nové budú lepšie...
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 133
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #4 kdy: Březen 05, 2012, 13:09:53 »
ok, tak to vypada, ze se musi zacit od nuly :-)

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 416
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #5 kdy: Březen 05, 2012, 13:15:10 »
Myslím, že myšlenka zformátovat root a ponechat /home je v pořádku. Taky to tak dělám. Do doby než MDV přešla na KDE4 to dokonce fungovalo naprosto úžasně. Dnes je ta migrace trošku složitější, protože jak se zdá, KDE moc neumí migrovat na novější verze. Ale i to se dá vyřešit.

Buď si smažeš celý ~/.kde4, nebo jen soubory nastavení plasmy. Já to tak dělám a nemusím řešit konfiguraci ničeho jiného, než "nastavení plochy".

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #6 kdy: Březen 18, 2012, 14:20:05 »
Robím to rovnako, zmažem sd1. Používam Gnome a nastavenia mi zostávajú bez zmien
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 416
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #7 kdy: Březen 18, 2012, 16:07:57 »
Robím to rovnako, zmažem sd1. Používam Gnome a nastavenia mi zostávajú bez zmien

A funguje tak i v Gnome3?

starsi

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: +0/-7
    • Zobrazit profil
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #8 kdy: Březen 18, 2012, 23:19:53 »
Nemám Gnome 3
Mageia 3 x86_64, KDE, Intel Celeron Dual Core 2GHz, vyrovnávacia pamäť 512 KB, Ram DDR 2GB, matičná doska ASUS PP5B-VM (Green), grafická karta Intel 810 later (82G965 Integrated Graphis Controler), zvukovka integrovaná na karte Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controler, HD

Arvalis

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 50
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re:Dotak k migraci z 32b na 64b
« Odpověď #9 kdy: Duben 25, 2012, 18:43:24 »
Já dělám reinstall tak, že multimedia atd. mám na jiném filesystému kterého se přeinstalace nedotkne, pouze ho pak zase připojím jako mount point. Zataruji /home a /etc (případně u serverů /var/lib nebo /opt) na jiný filesystém a vím, že nemusím myslet na to co jsem zapoměl vyzálohovat. Nechávat celý /home, to mi přijde......ehm, no určitě ne, systém přeinstalovávám mimo jiné i proto abych se zbavil bordelu a ne abych si to zase hned zasvinil  :) Po čisté instalaci nastavím prostředí podle momentálních nebo zažitých představ a podle toho co vím, že budu používat vyzobu ze zálohy potřebné z /etc a /home. Vím, že když narazím na něco co jsem zapoměl, mám to kde vzít a přesto mám "čistý systém". Tar pak sbalím a nechávám si 3 zpětně (/etc nezabírá nic, /home je u mě nejvíc nafouklý thunderbirdem). Jinak nevím o aplikaci která by rozlišovala data podle 32 nebo 64bit, takže tím bych netrápil.