Autor Téma: existuje pro mga xdosemu rpm?  (Přečteno 3012 krát)

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
existuje pro mga xdosemu rpm?
« kdy: Únor 29, 2012, 18:31:11 »
zdravim,
prosim vas, nevite, zda existuje existuje pro mga xdosemu rpm?

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #1 kdy: Březen 01, 2012, 12:43:28 »
ne, ale dosbox
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #2 kdy: Březen 01, 2012, 17:23:32 »
tak to je zklamani.

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 461
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • blog
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #3 kdy: Březen 01, 2012, 17:53:10 »
a co ti brání v tom používat dosbox?

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #4 kdy: Březen 01, 2012, 18:56:26 »
nevidim moc rozdily. Mas konkretni duvod pro xdosemu? DOSBox pouzivam uz leta a je zcela bez problemovy...
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #5 kdy: Březen 01, 2012, 22:41:43 »
no,ja zase pouzivam leta xdosemu a vse je ok. kdyz jsem to na zacatku zkousel, tak dosbox byl znatelne pomalejsi (tedy beh aplikace).
A proc v mga neni xdosemu, kdyz v mandrive je bezne?

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #6 kdy: Březen 02, 2012, 13:46:54 »
DOSEMU je již déle nahlášen v bugzille bug 2646 jako požadovaný balíček pro Mageia Cauldron. Pokud bude někdo ochotný vytvořit RPM balíček, bude nejříve dostupný v Cauldronu a po dalších testech zaveden do Mageia 1 či 2. Takže vydrž, balík bude...

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #7 kdy: Březen 02, 2012, 14:33:03 »
tot zase dobra zprava :)

Yullaw

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 737
  • Karma: +53/-0
    • Zobrazit profil
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #8 kdy: Březen 06, 2012, 19:17:52 »
DOSEMU již dostupný v Mageia Cauldron repozitářích pro další testování. Takže balíček je pro Mageiu vytvořen a brzy i pro Mageiu 1 či 2 ;)

Mageia 6 (64bit), KDE Plasma 5.8.7, Kernel 4.9.56-desktop-1.mga6
Notebook Acer Aspire E1-571G
CPU:Intel® Core i5-3230M 2.6GHz, GPU:Intel+nVidia Optimus GeForce 710M

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #9 kdy: Březen 06, 2012, 19:21:22 »
pro MGA1 bych to nevidel (jo, v mem repu asi ano, ale nemyslim ze i v ofic. repozitarich), ale pro 2 bude :)
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #10 kdy: Březen 07, 2012, 14:33:19 »
bezva, diky za info

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-2
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #11 kdy: Březen 09, 2012, 10:36:08 »
Jak jsem se tak na to dival, tak dosemu bude vyhradne pro i586 architekturu (32bit), resp. i586 verzi OS. Hloubeji jsem to nestudoval, ale pro hrani se tam objevilo celkem dost problemu pramenicich z toho, kolika bitovy je DOS a kolika bitova je distribuce...
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Lada

  • Full Member
  • ***
  • Příspěvků: 143
  • Karma: +0/-6
    • Zobrazit profil
Re:existuje pro mga xdosemu rpm?
« Odpověď #12 kdy: Březen 10, 2012, 15:06:20 »
take jsem to zjistil, takze na 64b si to neskrtne :(