Autor Téma: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení  (Přečteno 2222 krát)

bibri

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« kdy: Leden 28, 2012, 12:49:03 »
Zdravím,

kdo z vás zkouší Mageia 2 Alpha 3, může mít problém s tuhnoucí 32bit instalací - zatuhne pár procent před koncem instalace balíčků. Řešením je znovu pustit instalaci a vybrat prostředí GNOME, pak vše proběhne OK. Chcete-li používat prostředí KDE4, nainstalujte si pak balíček task-kde4. U 64bit je to přesně naopak - projde pouze instalace s prostředím KDE. Holt je to alpha verze :). Prostředí GNOME se pak dá doinstalovat balíčkem task-gnome.

Po instalaci doporučuji následující kroky:

urpmi.removemedia -a
urpmi.addmedia --distrib --mirrorlist

- předejdete problémům s urpmi, které po instalaci píše, že je problém s neběžícím hal démonem (nechce nic instalovat). Doporučuji též povolit Nonfree zdroje, které jsou standardně vypnuté :).

Update balíčků pak provede obligátní urpmi --auto-update --auto-select.
« Poslední změna: Leden 29, 2012, 13:16:14 od bibri »

Peťoš

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Příspěvků: 916
  • Karma: +17/-1
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« Odpověď #1 kdy: Leden 28, 2012, 12:56:39 »
Upravil jsem pomlcku v poslednim prikazu. Jinak diky moc!!!
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru


Peťošův repozitář je na adrese: http://petos.cz/rpms
Fotoblog: http://vzducholode.blogspot.com a http://petos.cz/category/fotky

ferri

  • Host
Re: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« Odpověď #2 kdy: Leden 28, 2012, 20:07:41 »
Skúsil som Mageia 2 Alpha 3 vo virtuálnom stroji Vmware Player.
Inštalácia prebehla v poriadku. Po reštarte prebehol štart systému len do čiernej obrazovky. Vôbec nenabehol display manažér.
Uvedené problémy hlásia viacerí užívatelia aj na fóre mageia.org.

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« Odpověď #3 kdy: Leden 28, 2012, 22:26:24 »
64 bit - problém s inštaláciou žiaden.
32 bit - mrzne presne v tom istom bode - 9 minút pred koncom 2 a štvrž hodinovej inštalácie (tak to "predpovedá" počítač a tak to aj trvá). Alpha 2 sa inštaluje necelých 25 minút (od spustenia bootovania z DVD po reštart)
Tú fintu s GNOME musím vyskúšať.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

Ivko

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 272
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
Re: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« Odpověď #4 kdy: Leden 28, 2012, 22:28:36 »
A ešte som zabudol jednu vec. Všetky Alphy mi robili to, že nefungovala sieť. Vyriešil som to tak, že po prvom reštarte som v MCC doištaloval balíček NETWORKANAGER aj so závislosťami, zreštartoval a sieť bola plne funkčná.
Mageia 6/64 bit
Plasma5

bibri

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« Odpověď #5 kdy: Leden 29, 2012, 13:16:53 »
No ještě jsem to trochu zkoušel a musel jsem upravit ten návod, je to trochu veselejší než jsem si myslel :).

Petra

  • Jr. Member
  • **
  • Příspěvků: 70
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
    • Bipolární afektivní porucha
Re: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« Odpověď #6 kdy: Únor 19, 2012, 10:08:03 »
Rád bych se zeptal Mageia 2 bude mít Gnome 2 nebo už přejde na Gnome 3 ? Díky.

ps: zatím sem to nikde nevyčetl.
Ve jménu české mentality a předsudků, mýtů ruce pryč od mé maličkosti. Jsem psychiatrická pacientka. Tedy podle většině patřím zavřít abych někomu neublížila. Vášnivá knihomolka která přečte téměř vše. Věřím že zde jsou uživatelé rozumnější se širokým rozhledem a nadhledem.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 437
  • Karma: +17/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

bibri

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Příspěvků: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« Odpověď #8 kdy: Únor 20, 2012, 07:49:16 »
Bohudík je tam GNOME3 - proto jsem přešel z Cookeru na Cauldron.

Řekl bych že se GNOME3 dá velice solidně používat. Problémů s výkonem jsem si nevšiml ani na starých šunkách, kde to oproti KDE4 opravdu běží bleskově. Stabilita dobrá. Možnosti nastavení jsou už nyní dobré, pluginy to hodně zlepšují (extensions). Testuji ho nyní jako hlavní prostředí a asi u něj už zůstanu...

Jinak musím pochválit stabilitu Cauldronu, která se za poslední dva týdny výrazně zlepšila - asi to souvisí s KDE 4.8final a GNOME 3.3.5. Je to fakt celkem dobré.

Joelp

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Příspěvků: 416
  • Karma: +11/-0
    • Zobrazit profil
    • Joelp's blog
Re: Mageia 2 Alpha 3 - problémy a řešení
« Odpověď #9 kdy: Únor 27, 2012, 12:08:55 »
Nedalo mi to a pustil jsem se do osahání MGA2b1. Musím říct že paráda. A kdybych byl větší chlap, tak ji nasadím na produkční desktop :D

Setkal jsem se ale s jednou perličkou