Zdravím,
jen pro zajímavost: Od kernelu 5.2.* až do teď ( aktuálně kernel 5.6.8 ) - jedno, jestli kernel-desktop nebo server, jsou nestabilní virt. stroje ve Virtualboxu ve verzích 6.0.8 až 6.0.20 z repozitáře MGA. Systém plně aktuální ( ke dni 06.05. 2020). Všechny virtuální stroje ( Opensuse, Fedora, Ubuntu atd.) končí pádem grafického prostředí, nikoliv však celého systému, ale i tak je práce ve Virtualboxu nepoužitelná. Padá většina aplikací, aktualizace systému atd. - většinou jako SIGSEGV error 4 až 6, záleží na aplikaci a virtuálním stroji. Ve Virtualboxu mohu nastavovat různé kombinace nastavení jak chci ( počet procesorů, způsob virtualizace atd., vždy se stejnými výsledky ). Nepomohla ani instalace Virtualboxu přímo z jejich stránek, vč. aktuálního VB 6.1.6. Poslední jádro, kde VB normálně funguje je kernel 5.1.20-desktop-2.mga7. Mám VB pouze pro samostudium různých systémů, nikoliv pro ostrý provoz, ale i tak mě zajímá, jestli jste se s tímto někdo nesetkal a jak to případně řešit ( podotýkám, že jinak s chodem plně aktualizovaného systému problém nemám ). Hledal jsem přes Google až po různá fóra, řešení jsem nenašel nebo nepochopil...
( Je to ke stroji DELL Inspiron, co mám v popisu ).
Díky za případnou reakci.