Autor Téma: Multifunkce HP LaserJet Pro MFP M28w nejde scaner...  (Přečteno 117 krát)

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Multifunkce HP LaserJet Pro MFP M28w nejde scaner...
« kdy: Listopad 02, 2019, 09:54:00 »
Instalace hplip-3.19.10 sice zprovozni tisk ale scan skonci s problemem V/V zarizeni...

Nevime si s tim rady. Dik za info, Petr.

V priloze je log pri instalaci HPLIP.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 447
  • Karma: +20/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Multifunkce HP LaserJet Pro MFP M28w nejde scaner...
« Odpověď #1 kdy: Listopad 03, 2019, 19:25:02 »
ahoj, měl bych několik otázek

1) proč neinstaluješ hplip přímo z repozitáře? vycházím z toho, že máš Mageiu 7, ta je v současné době už jediná podporovaná, je tam sice starší verze než tam zkoušíš nacpat, ale dle tohoto https://developers.hp.com/hp-linux-imaging-and-printing/supported_devices/index i ta splňuje minimální verzi hplip nutnou pro funkčnost tiskárny a skeneru
respektive, proč nevyužiješ Ovládací centrum Mageia >> Hardware >> Nastavit tiskárny, řazení tiskových úloh + Nastavit skener

2) dle logu co jsi dal k dispozici si volíš, že používáš Debian 9.8, to opravdu nevypadá na Mageiu, pokud máš Mageiu, jdi cestou popsanou v bodu 1, pokud máš Debian jsi ve špatném fóru
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Multifunkce HP LaserJet Pro MFP M28w nejde scaner...
« Odpověď #2 kdy: Listopad 05, 2019, 22:37:27 »
Samozrejme ze HPLIP z repozitare jsem instaloval jako prvni. Tisk slapal ale skener ne. Tak jsem hledal dal a z podpory HP jsem stahl novejsi verzi. Vzdy ten samy vysledek. Jako distro jsem prvne pouzil tu Mandrivu co tam maji a postupne zkousel dalsi distra dle aktualnosti. Vzdy stejny vysledek.

alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 447
  • Karma: +20/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Multifunkce HP LaserJet Pro MFP M28w nejde scaner...
« Odpověď #3 kdy: Listopad 06, 2019, 20:18:13 »
To, že jsi "samozřejmě" použil HPLIP z repozitáře je chválihodné, ale to je takový problém to napsat ke svému dotazu? Věšteckou kouli tady nikdo nemá. To ostatně vysvětluje to, proč ti to vůbec něco dělá.

budu se opakovat
proč nevyužiješ Ovládací centrum Mageia >> Hardware >> Nastavit tiskárny, řazení tiskových úloh + Nastavit skener
zkoušel jsi Nastavit skener? co si matně vzpomínám, tak pokud je multifunkce od HP podporována v Mageii, tak díky tomuto se doinstalují potřebné balíčky a xsane, přes který se pak skenuje, program je graficky na úrovni WinXP ale funguje
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Petr Chromec

  • Newbie
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Multifunkce HP LaserJet Pro MFP M28w nejde scaner...
« Odpověď #4 kdy: Listopad 07, 2019, 18:27:43 »
Kdyby si me zabil tak si nevzpomenu jestli jsem tu tiskarnu instaloval pres Ovladaci centrum ale predpokladam ze jsem to tak delal takze i xsane a vsechno co to potrebovalo se nainstalovalo samo... Vsechno se snazim delat tak jak by se to melo delat. Po tom co neslo skenovat sem badal dal. S kamosem jsme dosli az sem:

https://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=84136.0

Pak jsme zacali laborovat s instalaci HPLIP v jine verzi a pro jina distra. Krupkaj badal nad temi linky ale uz si nepamatuju jaky byl zaver. Ted jsem do konce mesice venku a pokracovat v pokusech muzu az budu doma.

PeTr


alda81

  • Sr. Member
  • ****
  • Příspěvků: 447
  • Karma: +20/-0
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
Re:Multifunkce HP LaserJet Pro MFP M28w nejde scaner...
« Odpověď #5 kdy: Listopad 07, 2019, 19:38:11 »
zkus to zkontrolovat, minulý rok jsem tak u příbuzné rozjížděl skener na multifunkci od HP a všechno šlo naklikat, nebyl to stejný typ, ale měl zaručenou podporu přes hplip jako ten tvůj, bohužel víc si k tomu nepamatuju, samozřejmě tam může být nějaký bug, který to blokuje

pokud to nepůjde, spusť Ovládací centrum Mageii přes terminal (příkaz mcc) a zkus se k nastavení skeneru proklikat, možná hláška v terminalu něco napoví, případně přímo přes terminal spusť nastavení skeneru (příkaz drakscanner) ... spusť xsane v terminálu ... chybovou hlášku sem pak zkus vložit
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru