No, tak som sa tomu povenoval a vyšli mi zaujímavé veci.
Ako testovací stroj používam staré HP - Pentium 4 - 1.6GHz, 1 GB RAM, 160 GB HDD, 32 MB nVidia.
Na tento stroj som postupne inštaloval rôzne vydania Alfy 2 novej Magei. Vyšlo mi:
Inštalácia z DVD - inštalácia trvala hodinu a 17 minút (počítané od spustenia počítača po prvý reštart). Systém plne funkčný a napodiv veľmi svižný, jak na taký starý počítač. Nenašiel som nijakú závadu, okrem pripojenia na sieť, ktoré je nefunknčé.
Inštalácia z Live CD (nie bootovanie do systému, ale priamo inštalácia) - inštálácia trvala necelú polhodinu. Systém pomerne svižný a funkčný, až na to, že nie je možné administrovanie systému - namiesto zadania požiadavky na heslo roota spadnú Xka. Jediná možnosť, ako je možné spraviť čokoľvek ako root bolo spustiť KDE ako Root a nie ako User. Ani tu nie je možné vytvoriť pripojenie na sieť.
Live inštalácia "za chodu" - inštalácia trvala iba 17 minút. Systém lenivý ako slimák (neviem, čo ho spomaľuje), administrácia systému nemožná tak isto ako pri inštalácii z toho istého média, ale ináč funkčný. Dokonca funkčná aj sieť. Po aktualizácii bol systém plne funkčný, svižnejší ako pred aktualizáciou a dokonca aj sieť bola naďalej funkčná.
Z toho všetkého usudzujem, že Alfa 3, ktorá má byť pozajtra vydaná, by mala mať príznaky už celkom funkčného systému. Už sa teším.