Autor Téma: Brasero nepracuje s mp3  (Přečteno 2237 krát)

Jupin

• Host
Brasero nepracuje s mp3
« kdy: Červenec 03, 2013, 22:55:05 »
Zdravím,
narazil jsem na problém, že Brasero ve verzi 3.6.1 nechce vypálit klasické Audio CD. Při pokusu o přidání jakékoliv mp3 skladby to zahlásí, že daný soubor není vhodný formát pro audio/video. Dané mp3 soubory mohu bez nejmenších problémů přehrát.  V minulosti (již od Mandriva2007.1) jsem neměl s touto akcí v Braseru žádný problém.
Pročítal jsem fóra a našel jsem toto řešení na RedHatu (comment 6), ale nevím jak jej aplikovat v systému Mageia.

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=883983

Mám Mageiu3 64bit Gnome3.6.2 se všemi aktualizacemi, gstreamer good, bad, ugly (tainted) ve verzích 0.10 i 1.05

Údajně tento problém s přechodem z mp3parse na mpegaudioparse řeší poslední verze Brasera 3.8, který by měl být v Couldronu. Je možné a bezpečné tuto verzi dostat do mojí instalace? Nerad používám cokoliv mimo oficiální repa (mezi které počítám i Peťošovi), proto bych uvítal tip, odkud případně stáhnout rpm balíček s poslední verzí, abych si nepřivodil více starostí než je nemožnost vypalování audio CD.
Moje stařičké originální autorádio (takže nestandartní rozměry) totiž neumí mp3 formát. :-(

Díky
Jupin z Olomóca

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
Re:Brasero nepracuje s mp3
« Odpověď #1 kdy: Červenec 03, 2013, 22:57:01 »
Ahoj.
Mrknu jestli to pujde a pripadne dam nove Brasero k sobe do repozitare (viz podpis).
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Peťoš

• Administrator
  • Hero Member
    • Zobrazit profil
    • Peťošův blog
« Odpověď #2 kdy: Červenec 03, 2013, 23:11:12 »
Tak jo, bohuzel to nejsem s to udelat pro MGA 2, ale jen pro MGA 3. Je mi to tedy lito, ale bude jen v repu pro MGA-3. Bohuzel vyzaduje novejsi verzi gstreameru a to je uz prilis velky zasah do systemu (delat i gstreamer)... Bude hold jen v MGA-3.
Do it or do not. There is no "try".
Nutné čtení pro všehny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Jupin

• Host
« Odpověď #3 kdy: Červenec 04, 2013, 19:17:29 »
Díky moc Peťoši!
Možná to bude znít sobecky, ale mě to pro MGA-3 64-bit stačí. :-)
MGA-3 je tak skvělá a bezproblémová, že je to poprvé, co jsem si troufnul na 64-bitový systém. Vše šlape fantasticky hned po instalaci na všech čtyřech strojích, které mám v rodině na starost.

Kdyby mi někdo chtěl vysvětlit jak na výše zmíněnou problematiku s přechodem na mpegaudioparse, byl bych mu vděčný za rozšíření mých obzorů.
V MGA totiž neexistuje adresář "brasero-3.6.1", jak je zmíněno na odkazované bugzille v commentu č.:6.

Díky
Jupin z Olomóca

Jupin

• Host
« Odpověď #4 kdy: Září 02, 2013, 15:53:07 »
Ahoj,

tak jsem se přes prázdniny trochu flákal, ale teď jsem zkoušel to Brasero 3.8 z Peťošova repozitáře a vše funguje jako v minulosti. Naprostá spokojenost.

Díky moc Pěťoši!
Nejen za to Brasero, ale za všechno, co děláš pro Linux.

Jupin z Olomóca