Autor Téma: Catfish  (Přečteno 2701 krát)

Fras

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
Catfish
« kdy: Červen 23, 2012, 12:27:58 »
Zdravím. Nemohu přijít na to proč mi nechodí, nehledá catfish. Po spuštění s konzole jsou tam nějaké hlášky, viz dále. Program když spustím tak se tváří, že pracuje, ale je to do nekonečna. Lze ho pouze shodit. Navíc chybí ikony u specifikace souboru v grafickém rozhraní. Příkaz "locale" z konzole funguje dobře.
používám MGA2, xfce, 32b. Děkuji.
výpis z konzole:
Kód: [Vybrat]
[tereza@localhost ~]$ catfish

** (process:2554): WARNING **: Trying to register gtype 'GMountMountFlags' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (process:2554): WARNING **: Trying to register gtype 'GDriveStartFlags' as enum when in fact it is of type 'GFlags'

** (process:2554): WARNING **: Trying to register gtype 'GSocketMsgFlags' as enum when in fact it is of type 'GFlags'
Gtk-Message: Failed to load module "canberra-gtk-module"

(catfish.py:2554): libglade-WARNING **: Error loading image: Nelze otevřít soubor „/usr/share/catfish/catfish.svg“: Adresář nebo soubor neexistuje

(catfish.py:2554): libglade-WARNING **: could not convert string to type `GdkPixbuf' for property `icon'
Traceback (most recent call last):
  File "catfish.py", line 659, in find
    icon = self.get_file_icon(filename, icon_size, mime_type)
  File "catfish.py", line 749, in get_file_icon
    return self.get_icon_pixbuf(icon_name, icon_size)
  File "catfish.py", line 709, in get_icon_pixbuf
    icon = self.icon_theme.load_icon(name, icon_size, 0)
glib.GError: V motivu není obsažena ikona "gtk-file"

Fras

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Catfish
« Odpověď #1 kdy: Červen 23, 2012, 14:17:08 »
Vyřešeno. Doinstaloval jsem nějaké balíky s ikonami a hledání funguje. Jsem překvapen.

alda81

• Sr. Member
    • Zobrazit profil
    • aldacerny.cz
« Odpověď #2 kdy: Červen 23, 2012, 15:43:37 »
nebylo by lepší sem ty
nějaké balíky s ikonami
napsat, aby to případně pomohlo i někomu dalšímu?
Nutné čtení pro všechny! Jak se ptát na fóru: http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru

Fras

• Newbie
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Červen 24, 2012, 11:16:26 »
Instaloval jsem mga2 na netbook kolegyni (vlastně automatické povýšení z mga1 - jinak vše hladce ok). Volil jsem XFCE prostředí a řešil možnost hledání v thunaru. Takže catfish. Po uvedeném problému výše jsem pak doinstaloval různé balíky s ikonami, vyjma těch kde bylo v popisu KDE a LXDE. Takže faenza..., gnome.... a tak. Přesně nevím. Ani jsem tomu nepřipisoval váhu, že toto by mělo brzdit běh programu....ale asi jo. Naskočily ikony v grafickém rozhrani catfishe a pak to začlo hledat.
Poznámka: Ponevadž na mga1 běželo GNOME, postupoval jsem před instalací XFCE dle návodu na wiki o odebrání GNOME.