Mageia Forum

Uživatelské aplikace => Síť a Internet => Téma založeno: b3da Leden 08, 2020, 10:46:55

Název: Nefunguje aplikace instalovaná přes flatpak
Přispěvatel: b3da Leden 08, 2020, 10:46:55
Hezký den,
nainstaloval jsem soft Franz přes flatpak.
https://flathub.org/apps/details/com.meetfranz.Franz (https://flathub.org/apps/details/com.meetfranz.Franz)

Program se spustí, ale vypadá to že má problém se sítí.

Kód: [Vybrat]
[b3da@localhost ~]$ flatpak run com.meetfranz.Franz
Gtk-Message: 10:44:13.223: Failed to load module "canberra-gtk-module"

Poradí někdo co s tím?
Název: Re:Nefunguje aplikace instalovaná přes flatpak
Přispěvatel: Jiří Doskočil Leden 08, 2020, 23:14:48
Stáhni si balíček AppImage odtud https://www.techspot.com/downloads/6892-franz.html
Přes flatpak mi to taky nefunguje a tohle je funkční.
Název: Re:Nefunguje aplikace instalovaná přes flatpak
Přispěvatel: b3da Leden 09, 2020, 11:54:49
Díky, appimage funguje i když mám pocit, že je to relativně pomalé.

Používáš i trello? Pokud se chci přihlásit do trella hodí mi to hlášku
Kód: [Vybrat]
Přihlášení se nezdařilo.

Tento prohlížeč nebo aplikace zřejmě nemá dostatečné zabezpečení. Další informace

Zkuste použít jiný prohlížeč. Pokud podporovaný prohlížeč už používáte, obnovte obrazovku a zkuste se přihlásit znovu.
Název: Re:Nefunguje aplikace instalovaná přes flatpak
Přispěvatel: Jiří Doskočil Leden 09, 2020, 18:18:47
Nevim co je Trello, Franze jsem zkusil ze zvědavosti, co to vlastně umí a flatpak mi nefungoval jako tobě se stejnou hláškou.
Tak jsem chvíli googlil a našel to řešení s appimage. Že by to bylo při tom startu pomalejší kvůli tomu, že to má funkcní síť a osahává si to spojení?
Trello už zkoušet nebudu. Zkus strejdu Google.
Název: Re:Nefunguje aplikace instalovaná přes flatpak
Přispěvatel: Joelp Leden 10, 2020, 08:36:23
Instaloval jsi přes příkazovou řádku, nebo přes správce SW? V řádce by mohlo být vidět při instalaci v čem je problém. Když jsem si s tím před nějakou dobou hrál, dělal jsem updaty samotných komponent flatpaku.
Název: Re:Nefunguje aplikace instalovaná přes flatpak
Přispěvatel: b3da Leden 10, 2020, 08:53:47
Instaloval jsem v konsoli. Tam žádný problém není. Samotný soft (franz) se nainstaluje bez chyb. Jen jestli to správně chápu se nedostane k síti. viz příloha u původního dotazu.

Bohužel nějaký problém je u spousty aplikací instalovaných přes flatpak. V mandrivě je bohužel v repu stará verze flatpaku což může mít vliv.

Nemám teď přístup k jinému linux distru tak nemůžu otestovat jestli je to problém magei, nebo flatpaku
Název: Re:Nefunguje aplikace instalovaná přes flatpak
Přispěvatel: Joelp Leden 10, 2020, 09:23:40
zkoušel jsem instalovat, nicméně to vypadá na starou verzi flatpak:
Kód: [Vybrat]
        ID                                                 Architektura              Větev               Vzdálený repozitář              Stažení
 1. [✓] org.freedesktop.Platform                           x86_64                    19.08               flathub                           223,7 MB / 237,7 MB
 2. [✓] org.freedesktop.Platform.GL.default                x86_64                    19.08               flathub                            90,8 MB / 90,8 MB
 3. [✓] org.freedesktop.Platform.Locale                    x86_64                    19.08               flathub                             4,1 MB / 318,9 MB
 4. [✓] org.freedesktop.Platform.VAAPI.Intel               x86_64                    19.08               flathub                             8,7 MB / 8,7 MB
 5. [✗] org.freedesktop.Platform.openh264                  x86_64                    19.08               flathub                         < 593,4 kB
 6. [✓] com.meetfranz.Franz                                x86_64                    stable              flathub                           109,7 MB / 109,8 MB

Varování: org.freedesktop.Platform.openh264 vyžaduje novější verzi flatpaku
Instalace dokončena.

Franz se mi nespustí vůbec.
Kód: [Vybrat]
[2:0110/091932.628357:FATAL:setuid_sandbox_host.cc(157)] The SUID sandbox helper binary was found, but is not configured correctly. Rather than run without sandboxing I'm aborting now. You need to make sure that /app/Franz/chrome-sandbox is owned by root and has mode 4755.

Debugovat to nehodlám, dokud nebude v repu novější flatpak a tím i funkční Platform.openh264.
Název: Re:Nefunguje aplikace instalovaná přes flatpak
Přispěvatel: Joelp Leden 15, 2020, 13:26:37
FYI: již nějakou dobu na toto téma, starý flatpak, existuje bug report:
https://bugs.mageia.org/show_bug.cgi?id=25544

Budeme muset počkat, že se správce balíčku dostane k update.