Co se mě týče, tak dosavadní spolupráce se spolupracovníky je výborná. Rozdělení rolí na koordinátora, kontrolora a překladatele plní svůj účel. Už se kvůli chybějící čárce nemusíte obracet na mě, ale na kontrolora. :-) Všechny pozice v současnosti obsazeny, změny prováděny opatrně. Pracanti jsou vítáni na úseku:
doc_installer a
mcc-help, kde jsem se já do toho zapojil jen výjimečně, proto tu statistiku překladu nemáme na 100 %. Mám jen v úmyslu udělat jeden důležitější překlad, který nám chybí, který ale na Transifexu nenajdete. Co se týče překladů těch wiki, co jsou k dispozici, na to bychom zřejmě měli mít nejprve víc pracovních sil.
Překlad blogu (
https://blog.mageia.org/en/) by padal v úvahu, jen kdyby se tomu chtěl někdo věnovat. Pro české, moravské, slezské, slovenské příznivce jsou tyto stránky.
Přeložit do češtiny se dá cokoli. Musím jen opravit tu informaci, že bychom aktuálně ze tří slov v jednoslovném řetězci udělali dvě. Teď je to prostě po poradě tam, kde to bylo (Hardware), z praktických důvodů; v delších textech hrátky s významem (bližší vysvětlení viz definice např. na Wikipedii) nepřekážejí. U Hardware by byla diskuze, jak jsem navrhl, kdyby byl zájem se o tom bavit, nad těmito možnostmi (konečně položení otázky výše zde ve fóru jsem vlastně podnítil já): "
Zařízení nebo Vybavení počítače nebo Součástky?", které ale v sobě mají možnost určité jemnosti využitelné při přesném užití, kdežto pro hardware platí, co už bylo kdysi řečeno: "Každý si pod tím něco představí".
Už jsem kdysi napsal, že překlady na Transifexu jsou směsicí původních (starších) překladů pro Mandrake/Mandrivu (původ:
Bukovjan et alii), které byly průběžně doplňovány a nedávno cíleně projity, a překladů stránek mageia.org. Při tomto pohledu ten seznam tzv. chyb není obsahově a rozsahem až zas tak hrozivý, protože při tom procházení se naskytla možnost takových překlepů opravit poněkud víc (vedle stylistických úprav). Na některé věci, jako jsou dvě čárky vedle sebe se přijde nejlépe, až když jsou zobrazeny jako internetové stránky.