Ahoj...Nikde na webu jsem nenašel konkrétní odpověď na problém s Hamachi na Mageia 3.
Mým hlavním cílem je nainstalovat Hamachi (program, který vytváří jakoby LAN síť, přístupnou přes internet) a mám s tím zkrátka problém...
Stáhl jsem TGZ archiv odtud:
https://secure.logmein.com/labs/ (I když je k dispozici RPM, nějak si to s Mageiou nerozumělo, konkrétně se to na konci instalace zaseklo a nechtělo to dál). Archiv jsem rozbalil a jako root spustil install.sh...Všechno šlo dobře, dokud konzole nevypsala řádek "Starting logmein-hamachi (via systemctl):", u kterého se asi na 5 minut zastavila (1 z jader procesoru pracovalo na 100%). Po těch 5 minutách jsem dostal výpis z konzole, signalizující chybu...
Výpis z konzole:
[root@localhost logmein-hamachi-2.1.0.101-x64]# sh install.sh
Copying files into /opt/logmein-hamachi ..
Creating LogMeIn Hamachi symlink ..
Installing LogMeIn Hamachi service ..
Starting LogMeIn Hamachi service ..
Starting logmein-hamachi (via systemctl): Job for logmein-hamachi.service failed. See 'systemctl status logmein-hamachi.service' and 'journalctl -n' for details.
[FAILED]
LogMeIn Hamachi is installed. See README for what to do next.
I když to napsalo, že bylo Hamachi nainstalováno, nejde spustit...
Když jsem do konzole napsal příkaz
hamachi -help, požádalo mě to o nastartování démona pro Hamachi...Když jsem se jej pokusil zapnout, cyklus s chybou se opakoval.
Další věcí je, že jsem našel Hamachi v ruských repozitářích, ale bohužel nejde vybrat:
Promiňte, ale následující balíček nelze vybrat:
- logmein-hamachi-2.1.0.17-1.mrc.mga2.x86_64 (z důvodu nesplněného sysvinit-legacy)
Jak už text napovídá, sysvinit-legacy se v repozitářích nikde nenachází (pouze sysvinit-legacy-tools) a různé balíčky stažené z RPM Search apod. také nefungují...(Pouze se zobrazí okýnko "Instalace balíčků", které ihned zmizí).
Nemám ani tušení, jak tam sysvinit-legacy dostat (tedy pokud je problém v něm), každopádně by se mi Hamachi opravdu hodně hodilo...
Pokud byste měli nějaký nápad na zprovoznění, napište ho sem prosím...
Předem děkuji za odpovědi.