Ahoj lidi...
Nechci otevírat nové téma, i když toto téma je už trochu starší...
Mám podobný problém, no jen podobný. Mám notebook - viz podpis - a od určité chvíle, nedokážu říct, kdy k tomu přesně došlo, mi nejde vypnout. Respektive, když dám vypnout - jakýmkoliv způsobem, tak se sice vypne ale cca za 5 sekund se zase zapne a nastartuje.
Dělá to i při uspání - ať už pomocí zavření víka nebo funkční klávesou. Uspí se a vzápětí zase probudí.
Vypínat jsem zkoušel jak přes menu (opustit, vypnout), tak přes vyvolání nabídky krátkým stisknutím vypínací klávesy, stejně tak po přepnutí do konzole příkazem shutdown -h.
Výše uvedený příkaz "halt" způsobil zatuhnutí, bylo nutno natvrdo vypnout. Ale to narozdíl od předchozího tazatele nepomohlo...
Myslel jsem si, že jsem to způsobil nastavením KDE - páč jsem si v tom období s nastavením hrál. Tak jsem cvičně zavedl nového uživatele a bez jakéhokoliv nastavení vyzkoušel - nepomohlo, dělá to stejně... Zkoušel jsem i přejmenovat složku .kde4 a znovu nastavit, také to nepomohlo. BIOS jsem nastavil do nastavení default - také nic. Nastartovat systém "bez ACPI" způsobí to, že systém nenastartuje a zatuhne... Zkoušel jsem i dočasně vypnout "msec" - také nepomohlo...
No, a už nevím, co zkusit. Jsem si jistý, že po instalaci to nedělalo, ale nastavoval jsem kdeco, instaloval programy... A jak už jsem psal, nevím, kdy přesně to začalo.
Zatím mi nezbává, než to řešit tvrdým vypnutím podržením vypínací klávesy. Ale, jak říká Peťos, je to jak kamenem do hlavy...
Nenasměrujete??? Mně už nic nenapadá...
Jirka.