Ono opravdu s těma ATI grafikama je to pořád na štíru. Já na svém NTB Asus - viz popis, jsem měl Mandrivu 2010.2, poté MGA1 a 2, nyní MGA3. Do MGA 2 grafárna frčela na proprietálních fglrx jakž takž s drobnými chybkami i se zobrazováním na externím monitoru přes HDMI, včetně zvuku. Teď, po instalaci MGA3 (formát systémové partition), jsou na mém NTB Catalysty nepoužitelné (verze 13.4, co jsou v repozitáři). Sice nastavení obou monitorů funguje téměř bezvadně, ale zase má jiné bugy - při odhlášení uživatele zhasne obrazovka a už nejde rozsvítit ani pomocí kombinací klávesy Fn (jedině restart NTB - přitom, když na monitor posvítím baterkou nebo nastavím proti světlu, vidím přihlašovací obrazovku - takže monitor zobrazuje, ale nesvítí), nefungují (nebo napůl) efekty v KDE - třeba průhlednost - v oknech OK., ale panel zůstává stále neprůhledný ( a je jedno, jestli Oxygen, Air atd.)a můžu si přepínat typ kompozice na XRender nebo OpenGL jak chci, včetně různých voleb. Takže v MGA3 jsem nucen požívat svobodný Radeon ovladač, kde zase bojuji s nastavením obou obrazovek, které si nepamatuje nastavení po restartu a po uspání-do RAM po probuzení zmatkuje (pomůže opět až restat NTB) a se zvukem přes HDMI. Tyto chyby jsou i při spuštění z LIVE DVD 32 bit na tomto NTB po zapnutí fglrx.