Po dlhej dobe bádania som nakoniec prišiel k cieľu. Všetko to o čom sa tu písalo predtým som vyskúšal, možno aj veci o ktorých sa nepísalo. Aby som dlho nepísal. Zazálohoval som si všetky dáta a celý disk som preformátoval. Potom som nainštaloval verziu magei z DVD 1 x86-64. Pri inštalácii som nadefinoval celé pripojenie k internetu a nechal stiahnuť všetky nové balíčky ktoré neboli na DVD. Bolo ich cez 600. po reštarte naskočil celý systém a ja som sa rozhodol pridať moju tlačiareň HP LaserJet 1020. Túto som spustil, a hneď mi vyskočila ponuka na inštaláciu. Túto som odsúhlasil a spustil inštaláciu. Inštalácia končila a tlačka vypisovala ako vždy že jej chýba driver. Začal som skúšať už všetky odskúšané postupy ktoré nepomohli ale nič sa nedialo. Už som chcel znova prejsť na ubuntu, pretože tlačku potrebujem. Rozhodol som sa však vyskúšať ešte jednu vec. Podíval som sa na verziu hplipu vygúgloval som a stiahol nasledovné súbory (hplip-3.11.7-plugin.run, hplip-3.11.7.run.asc, hplip-3.11.7.run a tieto som dal do svojho adresára a cez terminál ako root týmto príkazom sh hplip-3.11.7-plugin.run som to nainštaloval. To čo sa tam nainštalovalo predtým som tam nechal. Nič som nerobil a ani neodinštalovával. Niečo tam síce bolo chybné ale ...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tu je výpis z terminálu:
[miro@localhost ~]$ su
Heslo:
[root@localhost miro]# sh hpl
hplip-3.11.7-plugin.run hplip-3.11.7.run.asc
hplip-3.11.7.run hplip-3.11.7.tar.gz
[root@localhost miro]# sh hplip-3.11.7-plugin.run
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing HPLIP 3.11.7 Plugin Self Extracting Archive.........................................
HP Linux Imaging and Printing System (ver. 3.11.7)
Plugin Installer ver. 3.0
Copyright (c) 2001-9 Hewlett-Packard Development Company, LP
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
This is free software, and you are welcome to distribute it
under certain conditions. See COPYING file for more details.
Plug-in version: 3.11.7
Installed HPLIP version: 3.11.7
Number of files to install: 36
**
GLib-GIO:ERROR:gdbusconnection.c:2279:initable_init: assertion failed: (connection->initialization_error == NULL)
./hplip-plugin-install: riadok 4: 9267 Zrušené python ./plugin_install.py $*
[root@localhost miro]#
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Zatiaľ to ide uvidím po reštarte, ale dám vedieť.