Nechcem nikoho k ničomu nútiť. Všetko je na slobode. Ja osobne som na svojom dvojjadre a 4 GB RAM skúšal aj 32 aj 64 bit. Čo sa týka rýchlosti, tak pre mňa, ako bežného užívateľa, rozdiel až taký značný nie je. Videl som však rozdiel v aplikáciách. Napr. Skype a AdobreReader bez 32 bit knihovien na 64 bit systém sa nainštalovať nedá. Skrátka to nie je doladené. Aj s inštaláciou hardwaru nie vždy je to také ideálne.
Ja som navrhoval riešenie, ktoré zaberie najmenej času: ZATIAĽ zmeniť kernel, čo umožní využiť väčšiu pamäť ako 3.3 GB RAM a pri prechode na Mageia 2 jednoducho nainštalovať rovno 64 bitový systém. Prečo práve takto? Možno preto, že už je vydaná Alfa 2 novej verzie. A ja osobne predpokladám, že bude trošku zmien (Prvé vydanie bolo dôležité ako prejav EXISTENCIE distribúcie. Ďalšie vydania budú už určovať smer. Mandriva dosť radikálne zmenila smerovanie a s povyšovaním na 2011 nemám dobré skúsenosti. Mageia sa v novej verzii bude musieť "vyjadriť"), teda tak či tak asi bude lepšia reinštalácia a nie povyšovanie systému. Teda má o jednu inštaláciu menej.
No, iba že by sa chcel trošku pobaviť, aby sa niečo naučil.