Dobrý den,
přestože jsem s Mageiou-2 velmi spokojen, mám neustále jeden problém: Na notebooku mi každých 10 minut zhasne monitor. Zakázal jsem spořič, ve „Správě napájení/Nastavení úspory energie“ jsem povypínal vše co se dalo. Protože jej mám trvale napájený přes síťový zdroj, ve „Správě napájení/Nastavení aktivit“ jsem nastavil „Chovat se jako – Počítač je napájen ze sítě“ (po každé změně nastavení jsem restartoval počítač). Udělal jsem desítky pokusů, ale nic nepomohlo. Zvláště nepříjemné to je při sledování filmu (uloženého na HDD a přehrávaného ve VLC), když to po 10 min. zhasíná a opakovaně musím pohnout myší, aby se monitor „rozsvítil“. Zajímavé je, že když takto začnu přehrávat film a ničeho se nedotýkám, film se přehraje celý bez tohoto zhasínání monitoru, ale jakmile ve VLC myší kliknu např. na tlačítko „Pozastavit přehrávání“ a znovu „Přehrávání“, pak teprve se někde v systému aktivuje toto zhasínání. V konzoli jsem nic nezkoušel, protože tomu nerozumím. Potřebuji toto protivné „zhasínání“ monitoru kompletně zrušit, ale je to nad mé chápání.
Prostudoval jsem co se dalo, nikde na tomto DF, ani na Wiki, ani na Googlu jsem však o tomto problému nic nenašel. Můžete mi prosím poradit? Je na to nějaké řešení?